עלי בוריק ממולאים בשעועית
רוטב שעועית בשני צבעים בתוך עלה בוריק פריך – גרסה מקומית ונהדרת לטאקו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לבצק סיגר:
100 גרם קמח
100 מ"ל מים
כפית מלח
למילוי:
1 בצל קצוץ
1 קופסת שימורים שעועית אדומה
1 קופסת שימורים שעועית לבנה
קופסת קוביות עגבניות קטנה
4 שום כתושות
3 גבעולי כוסברה קצוצים
4 עלי בזיליקום קצוצים
כפית מלח
חצי כפית פלפל
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 מערבבים היטב קמח, מים ומלח למרקם מימי ללא גושים, ומניחים ל-15 דקות.
2 מטגנים בצל, מוסיפים עגבניות, מלח ופלפל. כותשים שום, כוסברה ובזיליקום ומערבבים עם שעועית לבנה ואדומה. מצמצמים את הרוטב.
3 על מחבת חמה יוצקים מעט מהבלילה ובעזרת מברשת סיליקון מורחים על כל המחבת לקבלת עלה דק. מוציאים כשמוכן.
4 כשהעלה מתקרר מהדקים על מצקת ומכניסים לסיר עם שמן רותח, כדי לקבל עלה סיגר בצורת צדפה.
5 ממלאים את הצדף בתערובת השעועית עם הבצל, ואת הבצק שנשאר מהבוריק מטגנים ומוסיפים מעל המנה.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים