אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

מרק עדשים צבעוניות

ניחוחות של הודו במרק סמיך של עדשים בכמה צבעים, שמוסיפות משחק של מרקמים וסמיכות נפלאה

עדי ויינברג | מאסטר שף | פורסם 24/04/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כפות שמן קוקוס

2 בצלי שאלוט חתוכים לפרוסות

2 שיני שום פרוסות

3 ס"מ ג׳ינג׳ר טרי חתוך לפרוסות

5-4 פרוסות ג׳ינג׳ר כבוש

1 פלפל צ׳ילי חתוך לטבעות

1 למון גראס חתוך לפיסות גדולות

כף זרעי כוסברה 

כף זרעי שומר

כף זרעי חילבה

3-2 עצמות מח

2 יחידות כרעיים של עוף

עדשים כתומות, צהובות ומנומרות - רבע כוס מכל סוג

3-2 עגבניות מגי קלופות וחתוכות

3 כפות סויה

1 פחית קרם קוקוס

חצי כוס מים רותחים

כף פפריקה

לאורז:

כוס אורז עגול  

כף סויה

כף שמן שומשום

כף זרעי כוסברה ושומר כתושים במכתש ועלי

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר את שמן הקוקוס ומוסיפים בהדרגה את התבלינים, העדשים, העוף, העצמות והעגבניות. כשהכל מטוגן ומתובל היטב מוציאים את העוף ואופים בתנור טורבו בחום 200 מעלות ל-30 דקות שמזהיב מאוד.

2 מוסיפים את הנוזלים לסיר, ומבשלים חצי שעה לפחות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

3 בסיר נוסף מבשלים את האורז העגול לפי הוראות היצרן.

4 כשהאורז מוכן - מערבבים אותו בקערה עם סויה ושמן שומשום ועם הזרעים הכתושים. מטגנים את האורז במחבת עד שהופך לקריספי.

5 מסננים את המרק, שומרים את הנוזל ומפרידים את העדשים משאר המרכיבים.

6 מרכיבים: מפרקים מהעוף על צלחת ההגשה, מוזגים מהמרק ומניחים בתוכו כמה כפות עדשים מסוננות (ללא העשבים והתבלינים). מוסיפים מעט אורז ומקשטים בעלי כוסברה במרכז הצלחת.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.