דושפרה - מרק תפוחי אדמה עם כיסוני תפוחי אדמה
המנה הזו של אלברט איפראימוב חוגגת את תפוחי האדמה עם נוכחות יפה גם במרק וגם בתוך הכיסונים, ועושה את זה כל כך טוב, שהוא יכול לדלג את דרכו לנבחרת "מאסטר שף"
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
לבצק הכיסונים:
חצי קילו קמח
כוס עד כוס וחצי מים
כפית מלח
למילוי:
2 תפוחי אדמה לבנים
40 גרם חמאה
פלפל שחור
מלח
למרק:
2 ליטר ציר עוף
3 תפוחי אדמה אדומים
1 גמבה
1 בצל
חמאה
שמן זית
אופן ההכנה:
1 המילוי: מקלפים את תפוחי האדמה הלבנים וחותכים לקוביות קטנות. מבשלים במים רותחים 30-35 דקות עד לריכוך.
2 מועכים את תפוחי האדמה ליצירת פירה, מערבבים עם החמאה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מעבירים לשק זילוף.
3 הכיסונים: מערבבים את כל המרכיבים ליצירת בצק אחיד, לשים טוב כ-10 דקות ומניחים בצד למנוחה של 15-30 דקות.
4 מרדדים את הבצק דק וחותכים לקוביות של ס"מ וחצי על ס"מ וחצי. מניחים במרכז כל ריבוע מהמילוי ומקפלים לצורת טורטליני.
5 המרק: חותכים את תפוחי האדמה לקוביות של 1X1 ס"מ ואת הגמבה והבצל לקוביות קטנות.
6 מטגנים במחבת את תפוחי האדמה בשמן זית ומעט חמאה כ-10 דקות. מורידים מהאש.
7 באותה מחבת מטגנים כ-10 דקות את הבצל והגמבה.
8 מרתיחים סיר עם ציר העוף, וכשהציר מגיע לרתיחה מוסיפים את הירקות. מבשלים כ-10 דקות ומתקנים טעמים עם מלח ופלפל.
9 מוסיפים את הכיסונים ומבשלים מקסימום 10 דקות. מגישים.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.