אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", קשת 12

מעורב ירושלמי בבריוש

מכינים בצק, מקפיצים פרגיות, טחול, לבבות וכבד - שייאפו כולם בתוך הבריוש. בצד מגישים שמנת וסלסה. תענוג שהשופטים הגדירו כגאוני

שחר לוי | מאסטר שף | פורסם 11/06/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

קילו קמח

חבילה וחצי שמרים יבשים

כוס סוכר חום

מלח 

כוס ושלושת רבעי מים

3 ביצים

למעורב:

שמן

50 גרם טחול עוף

50 גרם לבבות עוף

50 גרם כבד עוף

50 גרם פרגיות

תבלין לסטייק

תבלין למעורב

לסלסה:

10 עגבניות

בצל לבן גדול, טחון

פלפל חריף כתוש

שום

מלח

לימון

שמן זית

אופן ההכנה:

1 הבצק: מערבבים הקמח עם השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים את המים ואת הביצים לשים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי.

2 המעורב: מקפיצים כל אחד מסוגי הבשר בנפרד כמה שניות עם תבלין סטייק ותבלין מעורב (צריך רק לסגור את הבשר, המעורב עוד ייאפה בתוך הלחמנייה). מעבירים לקערה ומצננים במקרר.

3 הסלסה: מגרדים את העגבניות על פומפייה ומוסיפים בצל טחון, פלפל חריף, שום, מלח, לימון ושמן זית.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 מכינים כדורים מהבצק ומסדרים בתבניות מאפינס משומנות. יוצרים בכל כדור שקע ומכניסים פנימה קצת מתערובת המעורב. סוגרים בתנועה עיגולית.

6 מורחים ביצה טרופה ומפזרים זרעי צ'יה ואופים 15 דקות.

7 מגישים עם הסלסה ושמנת חמוצה.

 כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.