מעורב ירושלמי בבריוש
מכינים בצק, מקפיצים פרגיות, טחול, לבבות וכבד - שייאפו כולם בתוך הבריוש. בצד מגישים שמנת וסלסה. תענוג שהשופטים הגדירו כגאוני
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לבצק:
קילו קמח
חבילה וחצי שמרים יבשים
כוס סוכר חום
מלח
כוס ושלושת רבעי מים
3 ביצים
למעורב:
שמן
50 גרם טחול עוף
50 גרם לבבות עוף
50 גרם כבד עוף
50 גרם פרגיות
תבלין לסטייק
תבלין למעורב
לסלסה:
10 עגבניות
בצל לבן גדול, טחון
פלפל חריף כתוש
שום
מלח
לימון
שמן זית
אופן ההכנה:
1 הבצק: מערבבים הקמח עם השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים את המים ואת הביצים לשים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי.
2 המעורב: מקפיצים כל אחד מסוגי הבשר בנפרד כמה שניות עם תבלין סטייק ותבלין מעורב (צריך רק לסגור את הבשר, המעורב עוד ייאפה בתוך הלחמנייה). מעבירים לקערה ומצננים במקרר.
3 הסלסה: מגרדים את העגבניות על פומפייה ומוסיפים בצל טחון, פלפל חריף, שום, מלח, לימון ושמן זית.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 מכינים כדורים מהבצק ומסדרים בתבניות מאפינס משומנות. יוצרים בכל כדור שקע ומכניסים פנימה קצת מתערובת המעורב. סוגרים בתנועה עיגולית.
6 מורחים ביצה טרופה ומפזרים זרעי צ'יה ואופים 15 דקות.
7 מגישים עם הסלסה ושמנת חמוצה.
* כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.