אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

פרנץ' טוסט מלחם מחמצת

ככה פותחים שבת בבוקר – לחם מטוגן, ריבת תותים, קרמל מלוח וטוויל אגוזים או בקיצור: שחיתות מופלאה

גיא בימקה | מאסטר שף | פורסם 03/05/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

פרוסה עבה של לחם מחמצת

6 תותים

חופן נענע

2 כפות גבינת מסקרפונה

בלילה:

2 ביצים

כוס חלב

כוס שמנת מתוקה

כף סוכר

כפית קינמון

1 מקל וניל

ריבת תותים:

20-15 תותים

רבע סוכר

רבע כוס מים

קרמל מלוח:

כוס סוכר

שליש כוס שמנת מתוקה

20 גרם חמאה

כף מלח

טוויל אגוזי מלך:

100 גרם חמאה מומסת

100 גרם חלבון

100 גרם קמח

100 גרם אבקת סוכר

כפית מלח

כוס אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:

1 בסיר קטן שמים את מרכיבי הריבה, ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שמצטמצם לריבה. אם צריך מוסיפים מים תוך כדי התהליך.

2 קרמל מלוח: על מחבת ממיסים סוכר לקרמל ללא ערבוב, עד שכל הסוכר נמס וצבעו הפך חום. מורידים מהאש ומוסיפים שמנת מתוקה וחמאה וטורפים בעזרת מטרפה. מחזירים לאש לעוד כחצי דקה.

3 טוויל אגוזי מלך: בקערה טורפים את כל המרכיבים מלבד אגוזי המלך ומעבירים למקרר ל-15 דקות. משטחים בעזרת פאלטה על נייר אפיה את הבלילה לשכבה דקה ככל האפשר. מפזרים למעלה את אגוזי המלך הטחונים ואופים 10-8 דקות ב-210 מעלות.

4 מערבבים את כל חומרים הבלילה בקערה. משרים את פרוסת הלחם בבלילה כ-5 דקות מכל צד. ממיסים גוש חמאה על מחבת, ומטגנים את הלחם 4-3 דקות מכל צד. מעבירים לתנור ואופים ב-200 מעלות לעוד כ-5 דקות.

5 על צלחת הגשה יוצקים 3-2 כפות ריבת התותים, ומעל הריבה מניחים את הפרנץ' טוסט. על הפרנץ' טוסט יוצרים פסים אלכסוניים של מסקרפונה ותותים פרוסים. מעל מניחים חתיכת טוויל, ומקשטים בקרמל מלוח.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.