טארט תאנים, שקדים ופיסטוק
השופטים ומשפחות המתמודדים התלהבו מטארט התאנים של עמיחי ממאסטר שף, אז היינו חייבים להשיג אותו עבורכם. אנחנו כבר רצנו להכין אותו
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
לבצק (תבנית פאי בקוטר 22 ס"מ):
2 כפות מים קרים
300 גרם קמח
100 גרם סוכר
160 מ"ל שמן קוקוס
גרידה מלימון אחד
קורט מלח
למלית:
500 מ"ל חלב קוקוס
חצי כוס סוכר
קורט הל
כפית מי ורדים (לא תמצית)
500 גרם קמח שקדים (שקדים טחונים)
1 ביצה
100 גרם מחית פיסטוק
10 תאנים
לסירופ סוכר:
רבע כוס מים
רבע כוס סוכר
כף מי ורדים
לקישוט:
קורט הל
עלי ורדים מיובשים
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים אותם לקבלת בצק אחיד. משתדלים לא ללוש יותר מדי. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
2 מכינים את המלית: בסיר מביאים לרתיחה חלב קוקוס עם הסוכר,ההל ומי הורדים. אחרי הרתיחה מסננים את התערובת ומחזירים לסיר את הנוזל הנקי. מוסיפים את קמח השקדים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שמתקבלת עיסה הדומה לפירה. מוסיפים ביצה ומערבבים מיד. מורידים מהאש, מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים. מצננים בצד 20 דקות.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעלה דק. מרפדים תבנית פאי עם הבצק המרודד ומהדקים אותו לדפנות בעזרת האצבעות.
4 מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה סוכר ומים ומבשלים מעט עד שהרוטב מסמיך למרקם של סירופ. מורידים מהאש, מוסיפים מי ורדים ומערבבים.
5 אופים את הבצק כ-10 דקות ומוציאים מהתנור.
6 שופכים בזהירות את המלית על הבצק ומיישרים אותה.
7 חותכים את התאנים לחצי ומסדרים יפה על פני הטארט. לוחצים עליהן בעדינות כדי שישקעו פנימה ולא יבלטו מהטארט. אופים כ-20-30 דקות עד להשחמה.
8 מוציאים את הטארט מהתנור ובעודו חם שופכים עליו את הסירופ באופן אחיד. מפזרים מעט מעט הל טחון ועלי ורדים.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.