עוגת מוס שוקולד ופיסטוק
יא אללה איזה קינוח הכינה ונסה לבעלה: שכבות של עוגת טורט שמרוב רכות מרגישה לחה, מוס שוקולד, בננות ופיסטוקים מקורמלים, והשוס – סירופ בניחוח קמומיל. כנראה שבאמת לא חשוב אילו מצרכים תיתנו לה – היא תסתדר
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
4 ביצים, מופרדות
125 גרם סוכר
3 גרם מלח
125 גרם קמח
חצי כפית שמרים
לפיסטוק המקורמל:
100 גרם סוכר
150 גרם פיסטוקים
למוס:
3 ביצים מופרדות
100 גרם שוקולד מומס
3 כפות של ממרח נוגט
לסירופ:
150 מ"ל מים
מיץ לימון
3 כפות קמומיל
קליפה מגוררת מחצי לימון
100 גרם סוכר
פאדג' וניל
להרכבה:
בננה
100 גרם סוכר
100 גרם שוקולד פיסטוק וחמוציות
3 כפות שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 מערבבים חלמונים וסוכר. מקציפים את החלבונים עם המלח, מוסיפים את החלמונים והסוכר ומיד גם את הקמח והשמרים. מערבבים ומשטחים על נייר אפייה.
2 מחממים תנור ל-160 מעלות.
3 מקרמלים במחבת את הסוכר והפיסטוקים. כשהתערובת מתקשה טוחנים אותה בבלנדר לאבקה. מפזרים 4 כפות מהאבקה על העוגה ואופים 13 דקות.
4 המוס: מערבבים את החלמונים עם השוקולד המומס וממרח הנוגט. מקציפים את החלבונים ומאחדים את שתי התערובות לקבלת מוס. מכניסים לרינג ומעבירים למקפיא.
5 הסירופ: מחממים בסיר קטן מים, מיץ לימון, קמומיל וקליפת לימון, סוכר ופאדג' וניל. מבשלים חצי שעה, עד שנוצר סירופ.
6 ההרכבה: פורסים את הבננה ומקרמלים אותה במחבת. מוציאים את המוס מהמקפיא. חותכים את העוגה לשני רינגים בגודל הרינג של המוס ומרטיבים בסירופ.
7 מרכיבים את השכבות: עוגה, מוס שוקולד, כף של אבקת פיסטוקים ועוד עוגה. למעלה מסדרים את הבננות המקורמלות בצורת פרח.
8 ממיסים שוקולד פיסטוק וחמוציות ומוסיפים שמנת מתוקה. מטפטפים את הגנאש ואת סירופ הקמומיל מסביב לעוגה ועליה. מפזרים אבקת פיסטוקים.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.