אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

פיצה מתוקה עם טופי ואגסים

כולם כבר מכירים פיצה מתוקה עם שוקולד, אבל יהודה ממאסטר שף הכין פיצה מתוקה מיוחדת אפילו יותר, עם תוספת של טופי מלוח ופרוסות כיפיות של אגסים מקורמלים

יהודה עמר | מאסטר שף | פורסם 01/02/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (כ-4 פיצות):

500 גרם קמח סמולינה

500 גרם קמח 00 (אפס אפס, קמח איטלקי דק)

1 שקית שמרים טריים

2 וחצי כפיות סוכר

1 כף מלח

3 כוסות מים פושרים

לטופי:

חצי כוס סוכר

2 כפות מים

4 כפות שמנת מתוקה

30 גרם חמאה

כפית מלח

לאגסים:

3 אגסים

1 כוס סוכר

חצי כוס מים

מקל קינמון

כוכב אניס

למסקרפונה:

200 גרם גבינת מסקרפונה

50 גרם גפרורי שקדים

5 כפות מרוטב האגסים

חצי כפית קינמון

לקישוט:

חופן עליה נענע

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים את כל מצרכי הבצק ולשים במיקסר כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים ומניחים בצד לתפיחה של כ-30 דקות.

2 מכינים את הקרמל: במחבת שטוחה מניחים את הסוכר והמים בשכבה אחידה ומבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס והופך לקרמל. מוסיפים את השמנת המתוקה בזהירות ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים את החמאה והמלח, מערבבים עד שאחיד ומורידים מהאש.

3 מכינים את האגסים: פורסים את האגסים לפרוסות דקות, ללא הגלעינים. מבשלים אותן בסיר קטן יחד עם הסוכר, המים, הקינמון והאניס, עד שהם רכות וכמעט שקופות.

4 מכינים את כדורי המסקרפונה: מערבבים בקערה את המסקרפונה, השקדים, 5 כפות מרוטב האגסים והקינמון לתערובת אחידה. מקררים עד שהיא מתקשה מעט ויוצרים כדורים שדומים לכדורי מוצרלה.

5 מחממים תנור -180 מעלות.

6 מפזרים על משטח העבודה קמח דורום ומרדדים עליו את הבצק לצורות עגולות של פיצה. מורחים את הקרמל, מפזרים את פרוסות האגסים ומניחים כמה כדורי גבינה. מקשטים בעלי נענע ואופים בתנור כ-10 דקות, עד שהבצק שחום.