אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 9", קשת 12

חלוואת אל ג'בן

הקינוח הסורי - רול מבצק סולת וגבינה שבתוכו גבינת ריקוטה – הוא בדיוק מה שימתיק לכם את הסגר

שמי אפניאר | מאסטר שף | פורסם 10/01/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסירופ סוכר:

כוס סוכר לבן

חצי כוס מים

כפית וקצת מיץ לימון טרי

חצי כפית מי ורדים

לממתק:

325 מ"ל מים

125 גרם סולת

125 גרם סוכר לבן

125 גרם מוצרלה איכותית מגורדת

1 קופסת גבינת ריקוטה

כף מי זהר

לקישוט:

פיסטוק קצוץ

אופן ההכנה:

1 סירופ סוכר: בסיר מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הסירופ. כדקה לאחר תחילת הרתיחה מורידים מהאש. מצננים לטמפרטורת חדר ואחר כך במקרר, כדי לקבל מרקם צמיגי.

2 ממשיכים עם החלוואת: מביאים לרתיחה את המים בסיר. בינתיים מערבבים בקערה את הסולת ואת הסוכר. מוסיפים למים הרותחים, תוך כדי ערבוב, את הסולת והסוכר, ואחריהם מוסיפים מי זהר. מערבבים על אש נמוכה כל הזמן עד שמתקבל בצק סמיך מאוד.

3 מורידים מהאש ומוסיפים את המוצרלה. מערבבים עד שהמוצרלה נטמעת בבצק.

4 מניחים ניילון נצמד על משטח העבודה, מורחים במעט מאוד סירופ סוכר ומעבירים את הבצק, בעודו חם, למשטח. משטחים את פני הבצק על המשטח ומורחים מעל מעט סירופ סוכר.

5 מניחים על הבצק נייר אפייה ומרדדים בעדינות עד לעובי 3-2 מ"מ.

6 מעבירים את גבינת הריקוטה לשקית זילוף, ומזלפים לאורך הבצק פס רחב. מגלגלים את הבצק בעדינות (רצוי להיעזר בניילון או בכלי כלשהו) ויוצרים גליל שעוטף את הגבינה.

7 חותכים לאורך את הגליל וחוזרים על הפעולה כדי ליצור עוד גלילים עד סוף הבצק. את הגלילים מכניסים למקרר להתייצבות לחצי שעה לפחות.

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.