צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף
מושט מטוגן של פעם
אולי מדובר במזל של מתחילים – מה שבטוח זה שיותם הצליח לעשות עבודה מעולה עם המושט המטוגן שלו, ששלח את מיכל חזרה לגיל 9 בכנרת
יותם ארונוביץ | מאסטר שף
| פורסם 04/09/19
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 דג מושט שלם נקי
50 גרם קמח
שמן לטיגון עמוק
עגבנייה
2 שיני שום
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
פלפל חריף ירוק
1 לימון
רבע כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 חורצים מכל צד של הדג 2-3 חריצים לאורך (בעיקר בחלקים הבשרניים יותר).
2 ממליחים את הדג היטב ומקמחים. מנערים כדי להיפטר מעודפי קמח.
3 מחממים שמן עמוק בסיר מספיק רחב בשביל להכיל את הדג בשלמותו. כשהשמן חם (150 מעלות) מכניסים את הדג לטיגון איטי יחסית, בערך 8 דקות מכל צד. כשהדג מוכן מוציאים אותו לייבוש על רשת כדי לשמר את הקריספיות של העור.
4 הרוטב: קוצצים את העגבנייה, השום, עשבי התיבול והפלפל החריף ומתבלים במיץ מלימון שלם, שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.
5 מסדרים את הדג על הצלחת ומגישים לצד רוטב עשבי התיבול.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.