אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

פסטה עם פסטו עגבניות מיובשות

אנחנו יודעים: אומרים לכם פסטו ואתם מיד מתחילים לדמיין גוונים של ירוק. עדן טרנר החליטה לפתוח קצת את פלטת הצבעים ומציגה מתכון זריז ונהדר לפסטו אדום ומפתה של עגבניות מיובשות

עדן טרנר | מאסטר שף | פורסם 30/10/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לפסטה:

חבילת פסטה (למשל פנה או פרפלה)

לפסטו:

2 כוסות עגבניות מיובשות

2 כוסות עלי בזיליקום, טריים

1 כוס פטרוזיליה, קצוצה גס

חצי כוס צנוברים, קלויים

3 שיני שום

1 כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

להגשה:

חופן צנוברים, קלויים

גבינת פרמזן, מגוררת

אופן ההכנה:

1 מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן. מסננים ושומרים חצי כוס ממי הבישול להמשך.

2 מכינים את הפסטו: שמים את העגבניות המיובשות בקערה, יוצקים פנימה מעט מים ומניחים לעגבניות להתרכך כ-5 דקות.

3 מעבירים את העגבניות המיובשות למעבד מזון יחד עם שאר המצרכים וטוחנים עד לקבלת ממרח אחיד (אם צריך, מזלפים פנימה בהדרגה את שמן הזית).

4 טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

5 מעבירים את הפסטו לסיר רחב ושטוח. מוסיפים את חצי כוס מי הבישול של הפסטה ומערבבים. מביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה.

6 מוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מעבירים לצלחות מעטרים בצנוברים קלויים ופרמזן.

מתכוני התכנית מובאים כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.