פסטה עם פסטו עגבניות מיובשות
אנחנו יודעים: אומרים לכם פסטו ואתם מיד מתחילים לדמיין גוונים של ירוק. עדן טרנר החליטה לפתוח קצת את פלטת הצבעים ומציגה מתכון זריז ונהדר לפסטו אדום ומפתה של עגבניות מיובשות
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (3 מנות):
לפסטה:
חבילת פסטה (למשל פנה או פרפלה)
לפסטו:
2 כוסות עגבניות מיובשות
2 כוסות עלי בזיליקום, טריים
1 כוס פטרוזיליה, קצוצה גס
חצי כוס צנוברים, קלויים
3 שיני שום
1 כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה:
חופן צנוברים, קלויים
גבינת פרמזן, מגוררת
אופן ההכנה:
1 מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן. מסננים ושומרים חצי כוס ממי הבישול להמשך.
2 מכינים את הפסטו: שמים את העגבניות המיובשות בקערה, יוצקים פנימה מעט מים ומניחים לעגבניות להתרכך כ-5 דקות.
3 מעבירים את העגבניות המיובשות למעבד מזון יחד עם שאר המצרכים וטוחנים עד לקבלת ממרח אחיד (אם צריך, מזלפים פנימה בהדרגה את שמן הזית).
4 טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
5 מעבירים את הפסטו לסיר רחב ושטוח. מוסיפים את חצי כוס מי הבישול של הפסטה ומערבבים. מביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה.
6 מוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מעבירים לצלחות מעטרים בצנוברים קלויים ופרמזן.
מתכוני התכנית מובאים כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.