מרק בשר עם כיסוני בצק במילוי קרם חומוס
באודישן הכינה גל תבשיל של בשר ראש עם אטריות ביצים חצי מבושלות חצי מטוגנות – בחצי הגמר האטריות הפכו לכיסון במלית של חומוס ותפוח אדמה, שנפרס ומוגש בתוך מרק בשר עשיר
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
למרק:
150 גרם בשר ראש, חתוך לקוביות קטנות
שמן זית לטיגון
1 בצל, קצוץ
1 גבעול כרישה, פרוס
חצי כפית זרעי כוסברה טחונים
חצי כפית זרעי שומר טחונים
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כפית פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
2 גבעולי סלרי, קצוצים דק
1 גזר, קצוץ דק
לבצק הכיסונים:
1 כוס קמח 00
כפית אחת של תערובת תבלינים (כוסברה טחונה, זרעי שומר טחונים, פלפל שחור ומלח)
2 חלמונים
1 ביצה
למילוי:
חצי בצל לבן, חתוך לרצועות
שמן זית, לטיגון
2 תפוחי אדמה, קלופים ומבושלים לריכוך
200 גרם גרגירי חומוס, מושרים ומבושלים במים עד לריכוך
חצי כפית כמון
רבע כפית פפריקה חריפה
רבע כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מטגנים בסיר לחץ בצל וכרישה עם כל התבלינים עד להזהבה. מוסיפים את הבשר וצורבים מכל הכיוונים.
2 מוסיפים את יתר הירקות ומאדים כ-10 דקות.
3 מוסיפים מים רותחים עד בערך אמצע הסיר, סוגרים ומבשלים שעה ורבע.
4 משחררים לחץ מהסיר ופותחים בזהירות. בודקים אם הבשר התבשל ואם צריך לתקן טעמים. אם צריך, מבשלים בלחץ עוד חצי שעה.
5 הכיסונים: מערבבים את חומרי הבצק ליצירת בצק רך יחסית. מניחים בצד לכ-15 דקות.
6 המילוי: מטגנים בצל עד להשחמה ומוסיפים את תפוחי האדמה והחומוס. מוסיפים את התבלינים ומועכים בכף עד לקבלת תערובת רכה (כמו פירה). טועמים ומתקנים תיבול.
7 מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי 3, ויוצרים שני מלבנים באורך 7 ס"מ ורוחב 4 ס"מ. מניחים את המלית על מלבן אחד ומכסים במלבן השני. מהדקים את הקצוות בעזרת מזלג.
8 מטגנים את הכיסון משני הצדדים לצריבה קלה, ומיד מעבירים לבישול במים רותחים, לבישול.
9 מוציאים את הכיסון למשטח עבודה וחותכים לרצועות.
10 מוזגים מרק לצלחת עמוקה ומסדרים את הרצועות בתוך המרק.
המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.