שיח אל מאחשי: חצילים קטנים וממולאים
חצילים קטנים ומטוגנים בשלמותם שמולאו בבשר טחון ומתובל. תוך שעה וחצי תומלכו למלכים בעצמכם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
לחצילים הממולאים:
1 ק"ג חצילים קטנים
קורט מלח
2 כוסות שמן לטיגון
1 בצל קצוץ דק
200 גרם בשר כבש טחון
קורט פלפל שחור
קורט פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט
שלושה גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק
1/2 קילו עגבניות
לרוטב העגבניות:
100 גרם חמאה
100 גרם רסק עגבניות
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
50 גרם צנובר
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
1 מקלפים ושוטפים את החצילים, מניחים בתוך קערה ומפזרים מעליהם קמצוץ מלח למשך עשר דקות.
2 מחממים את השמן ומטגנים את החצילים בשמן עמוק. מוציאים ומניחים על נייר סופג. בינתיים מטגנים את הבצל ביחד עם הבשר הטחון ומוסיפים את כל התבלינים. מוסיפים את הפטרוזיליה.
3 חוצים את החצילים וממלאים אותם.
4 רוטב העגבניות: בסיר מחממים את החמאה ומוסיפים את רסק העגבניות. מוסיפים את הצנוברים והתבלינים. לסיום מוסיפים מיץ מחצי לימון. במידה והרוטב דליל מדי מוסיפים עוד רסק. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
5 מחממים תנור לחום של 250 מעלות. חותכים את העגבניות לפרוסות ומסדרים בתוך סיר חסין אש. מסדרים מעל את החצילים ומעליהם שופכים את רוטב העגבניות. מכניסים לתנור למשך חצי שעה. אפשר לבשל על הגז על אש בינונית. מומלץ להגיש ליד מנת אורז.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים