ריזוטו פורצ'יני עם שכבות פטריות
ריזוטו עדין שמקבל את טעמו העשיר מפטריות פורצ'יני ויין לבן, ומוגש עם פטריות שמפיניון ופאנגי בשכבות, אבל הקטע האמיתי כאן הוא ההגשה: ריזוטו בצנצנת? הדבר הראשון שיצא לנו מהפה זה "וואו"
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
1 בצל בינוני, קצוץ דק
3 כפות שמן זית
4-6 שיני שום, פרוסות דק
כוס יין לבן
200 גרם אורז ריזוטו
50 גרם פרמז'ן
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
1 ליטר ציר עוף
2 חבילות פטריות שיטאקי
חבילת פטריות פורצ'יני קצוצות מיובשות
פטריות סיניות פאנגיות או חבילת פטריות שמפיניון פרוסות
40 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1 משרים את פטריות הפורצ'יני בחצי כוס מים רותחים. מסננים ושומרים את הנוזלים.
2 מטגנים במחבת עם שמן זית את הבצל עד שקיפות, בערך 5 דקות. מכניסים למחבת את השום, הפטרוזיליה ואת האורז, מערבבים היטב ולאחר דקה, שופכים את כוס היין.
3 מבשלים עד שלא רואים נוזלים במחבת, ואז מוסיפים בהדרגה את נוזלי ההשריה של הפטריות ובהמשך את ציר העוף, 1-2 מצקות בכל פעם. אחרי שנגלה אחת של נוזל נספגה מוסיפים את הנגלה הבאה. חוזרים על תהליך הוספת הנוזלים והערבוב 15 דקות עד שהאורז אל דנטה.
4 בוחשים פנימה את פטריות הפורצ'יני. מורידים מהאש, מוסיפים חמאה ופרמז'ן ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים ונותנים לו לנוח לכמה דקות.
5 לוקחים מחבת גריל, מחממים את פטריות הפאנגי (או השמפיניון) והשיטאקי עד שמזהיבות. כאשר הפטריות מוכנות, שמים אותן על נייר סופג.
6 הרכבת המנה: שמים את הפטריות פאנגי בתחתית הצנצנת, לאחר מכן, את הריזוטו ואחר כך שכבה של עוד פטריות ואחר כך ריזוטו ובסוף עוד שכבה של פטריות. מגישים מיד.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.