רול קרם פרש
רול קרם פרש במילוי סלט סלמון עם בצל צלוי וגרניטה עגבנייה וחזרת. הפרשנות של שף דודו ביטון למשימת המנה הקפואה במאסטר שף יצרה מנה מרעננת, עם טעמים של בית אבל בסגנון חדש לגמרי
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לדף הקרם פרש:
400 גרם קרם פרש
100 גרם שמנת מתוקה
9 גרם קרגינן
קורט מלח
לסלט הסלמון:
סלמון
מעט רוטב סויה
כף בצל צלוי, קצוץ
3 עגבניות שרי צלויות, קצוצות
מעט שמיר קצוץ
מעט שמן זית
לגרניטה:
400 גרם קרם פרש
100 גרם עגבניות שרי
50 גרם חזרת
20 גרם קורנפלור
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 דף קרם פרש: מערבבים את כל החומרים עם הקרגינן ומביאים לרתיחה. יוצקים על תבנית ומניחים במקרר.
2 סלט סלמון: משרים את הסלמון בסויה כחצי שעה. לאחר מכן צורבים אותו בברנר ושוברים אותו לחתיכות בידיים. מערבבים עם שאר המרכיבים.
3 גרניטה: טוחנים במעבד מזון קרם פרש, עגבניות וחזרת ומסננים. מרתיחים את התערובת ומוסיפים קורנפלור ומלח. מערבבים, מורידים מהאש ומקפיאים. כשקפוא – טוחנים לגרניטה.
4 הרכבת המנה: חותכים ריבוע מדף הקרם פרש, ממלאים בסלט סלמון ומגלגלים לרול. מניחים את הרול במרכז צלחת ומעליו שמים את הגרניטה.
>> בן הזוג של שף דודו ביטון למשימה היה יהונתן ביטון. הנה המתכון שלו