קיש חצילים
קיש חצילים וגבינות עם פטה כבשים, גבינת עזים, עגבניות מיובשות ותיבול עדין עדין של אגוז מוסקט. מצליח תמיד ומושלם לבראנץ' או לארוחת ערב קלילה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
300 גרם קמח
קורט מלח
ביצה
מעט חלב
חצילים
לחצילים:
חציל
שמן זית
מלח
פלפל שחור
לרויאל:
100 גרם גבינת פטה כבשים
100 גרם גבינת עזים בגליל
חצי כוס עגבניות מיובשות, קצוצות
3 ביצים
מכל שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1 מערבלים במיקסר עם וו לישה את החמאה, הקמח והמלח עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעט חלב, לפי הצורך, וממשיכים לגבש ביד עד לקבלת בצק אחיד.
2 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
3 משטחים את הבצק, מסדרים בתבנית ואופים אפייה עיוורת ב-180 מעלות כ-15 דקות.
4 בינתיים מערבבים את כל חומרי הרויאל.
5 פורסים את החציל, מזלפים עליו שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים ב-200 מעלות עד שהוא מזהיב יפה.
6 מרכיבים את הפאי: שופכים את הרויאל על הקלתית. מסדרים את פרוסות החציל ואופים בתנור בחום של 120 מעלות עד הזהבה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים