אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

קיש חצילים

קיש חצילים וגבינות עם פטה כבשים, גבינת עזים, עגבניות מיובשות ותיבול עדין עדין של אגוז מוסקט. מצליח תמיד ומושלם לבראנץ' או לארוחת ערב קלילה

לירון אסולין | מאסטר שף | פורסם 12/11/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

300 גרם קמח

קורט מלח

ביצה

מעט חלב

חצילים

לחצילים:

חציל

שמן זית

מלח

פלפל שחור

לרויאל:

100 גרם גבינת פטה כבשים

100 גרם גבינת עזים בגליל

חצי כוס עגבניות מיובשות, קצוצות

3 ביצים

מכל שמנת מתוקה

מלח

פלפל שחור

אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1 מערבלים במיקסר עם וו לישה את החמאה, הקמח והמלח עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעט חלב, לפי הצורך, וממשיכים לגבש ביד עד לקבלת בצק אחיד.

2 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

3 משטחים את הבצק, מסדרים בתבנית ואופים אפייה עיוורת ב-180 מעלות כ-15 דקות.

4 בינתיים מערבבים את כל חומרי הרויאל.

5 פורסים את החציל, מזלפים עליו שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים ב-200 מעלות עד שהוא מזהיב יפה.

6 מרכיבים את הפאי: שופכים את הרויאל על הקלתית. מסדרים את פרוסות החציל ואופים בתנור בחום של 120 מעלות עד הזהבה.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים