אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

קציצות עם פירה

כשיותם הכין את המנה שמזכירה לו את האח שנהרג, בכינו נהרות. מזל שבסוף יצאנו מזה עם מתכון לקציצות ברוטב ביתי שמוגשות עם פירה - ומכוסות בניילון נצמד, בדיוק כמו שמשאירים לילד שצריך לחזור מבית ספר

יותם ארונוביץ | מאסטר שף | פורסם 02/09/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.5 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפירה:

4 תפוחי אדמה אדומים בינוניים

40 גרם חמאה

חצי כוס חלב

מלח

פלפל שחור

לקציצות:

500 גרם בשר טחון (30% שומן)

כוס פירורי לחם

חצי כוס פרמזן מגוררת

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

בצל גדול, מגורר

מלח

פלפל שחור

כפית תימין קצוץ

לרוטב:

מעט שמן זית

חצי פלפל ירוק חריף, חתוך גס

4 שיני שום, קצוצות

2 עלי מרווה

2 גבעולי תימין

כוס גרגירי חומוס מבושלים

כוס דובדבנים חמוצים (עם הנוזל)

600 מ"ל וויסקי

כוס קולה

אופן ההכנה:

1 הפירה: מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות. מבשלים במים רותחים מומלחים היטב עד לריכוך, מסננים ומחזירים לסיר לייבוש הנוזלים. משאירים על אש נמוכה, מועכים ומוסיפים בהדרגה חמאה וחלב. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.

2 הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים, לשים היטב ויוצרים קציצות בערך בגודל של כדור פינג פונג. משטחים מעט.

3 מחממים מחבת עמוקה עם מעט שמן זית וצורבים קלות את הקציצות משני הצדדים.

4 הרוטב: באותה מחבת מטגנים יחד פלפל חריף, שום, מרווה ותימין להוצאת הטעמים. מוסיפים את החומוס וצורבים מעט.

5 מוסיפים את הדובדבנים ללא הנוזלים, מוסיפים את הוויסקי ומחכים עד לאידוי מלא של האלכוהול. מוסיפים את הקולה ואת הנוזל של הדובדבנים, מבשלים עד צמצום, ממליחים ומפלפלים.

6 מוסיפים מים שיגיעו עד חצי מגובה הקציצות ומביאים לרתיחה.

7 מוסיפים את הקציצות, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים 15-20 דקות ובמהלכן הופכים את הקציצות פעם אחת.

8 פותחים את המכסה לצמצום קל של הרוטב. במידת הצורך מוסיפים מנוזלי הרוטב הרצויים.

9 מגישים עם הפירה.

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.