אוכל
צילום׃ דניאל בר און

עוף עם חיטה בליווי חתיכות זנב שור

עוף עסיסי לצד חיטה עם חתיכות של בשר ורוטב זנב שור מתובל היטב

ריקי סוויסה | מאסטר שף | פורסם 20/03/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3-4 חתיכות זנב שור

4 כוסות ציר ירקות/בשר (או מים)

2-3 עלי דפנה

3-4 גרגרי פלפל שחור אנגלי

לרוטב:

שיניים שלמות מראש שום שלם

1 פלפל צ'ילי אדום

כף פפריקה אדומה מדוללת

ב־ 2 כפות שמן

2 כוסות מים

כפית כמון

צרור כוסברה קצוצה

מלח ופלפל שחור

לחיטה:

כוס חיטה מושרת במים כיממה

2 חתיכות פרגית

2-3 שיני שום

צרור כוסברה קצוצה

3 כוסות ציר זנב

קורט כורכום

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מכניסים לסיר לחץ את זנב השור עם ציר הבשר עלי הדפנה ופלפל אנגלי, ומבשלים כשעה.

2 בינתיים, מבשלים את רוטב הזנב: מטגנים שום ופלפל צ'ילי ומוסיפים את הפפריקה עם 2 כוסות מים.

3 מוסיפים כמון, מלח ופלפל שחור ומפזרים עלי כוסברה קצוצה ונותנים לרוטב להתבשל.

4 אל הרוטב מוסיפים את החיטה והפרגית ומבשלים כחצי שעה.

5 כשהזנב מוכן מוסיפים אותו לתוך החיטה והרוטב המוכן ומבשלים עוד כרבע שעה. מתקנים תיבול ומגישים את החיטה והעוף על מצע הזנב. מפזרים פטרוזיליה לקישוט.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

 

כפתור מגה