עוף עם חיטה בליווי חתיכות זנב שור
עוף עסיסי לצד חיטה עם חתיכות של בשר ורוטב זנב שור מתובל היטב
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
3-4 חתיכות זנב שור
4 כוסות ציר ירקות/בשר (או מים)
2-3 עלי דפנה
3-4 גרגרי פלפל שחור אנגלי
לרוטב:
שיניים שלמות מראש שום שלם
1 פלפל צ'ילי אדום
כף פפריקה אדומה מדוללת
ב־ 2 כפות שמן
2 כוסות מים
כפית כמון
צרור כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור
לחיטה:
כוס חיטה מושרת במים כיממה
2 חתיכות פרגית
2-3 שיני שום
צרור כוסברה קצוצה
3 כוסות ציר זנב
קורט כורכום
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מכניסים לסיר לחץ את זנב השור עם ציר הבשר עלי הדפנה ופלפל אנגלי, ומבשלים כשעה.
2 בינתיים, מבשלים את רוטב הזנב: מטגנים שום ופלפל צ'ילי ומוסיפים את הפפריקה עם 2 כוסות מים.
3 מוסיפים כמון, מלח ופלפל שחור ומפזרים עלי כוסברה קצוצה ונותנים לרוטב להתבשל.
4 אל הרוטב מוסיפים את החיטה והפרגית ומבשלים כחצי שעה.
5 כשהזנב מוכן מוסיפים אותו לתוך החיטה והרוטב המוכן ומבשלים עוד כרבע שעה. מתקנים תיבול ומגישים את החיטה והעוף על מצע הזנב. מפזרים פטרוזיליה לקישוט.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים