עוגת שוקולד וקפה
עוגה מושלמת ונימוחה בשילוב קלאסי של טעמי קפה ושוקולד, בלי לוותר על קצפת מסקרפונה בצד
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגת שוקולד:
130 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
130 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
שלושת רבעי כוס סוכר לבן
3 ביצים L
חצי כוס קקאו
2 כפות קפה שחור
קורט מלח
לגנאש קפה שוקולד לבן:
65 גרם שמנת
100 גרם שוקולד לבן
קורט מלח
חצי כפית קפה נמס
חצי כפית קפה טחון מקפסולת קפה
כף חמאה
לקצפת מסקרפונה:
250 מ"ל שמנת קרה
כף אבקת סוכר
2 כפות מסקרפונה
אופן ההכנה:
1 לעוגת שוקולד: ממיסים בבן מארי את השוקולד והחמאה ומערבבים עד שנוצר רוטב מבריק. מוסיפים סוכר וטורפים ידני במטרפה עד שנבלע בתערובת.
2 מוסיפים ביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים עד שהיא נבלעת.
3 מוסיפים קקאו, מלח וקפה ומקפלים בעזרת לקקן או מטרפה רק עד שהתערובת אחידה.
4 יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת בקוטר 20 ס"מ ואופים ב-180 מעלות עד שהיא תפוחה ויציבה מאוד בשוליים אך רוטטת במרכז (כ-20 דקות). מקררים את העוגה (אפשר להעביר ישר למקפיא כדי לעצור את האפייה ולשמור על מרקם פאדג'י).
5 גנאש: מחממים יחד בסיר קטן את כל המרכיבים עד להמסה של השוקולד. ממתינים דקה ומוסיפים כף חמאה. שופכים את הגנאש מעל העוגה הקרה.
6 קצפת מסקרפונה: מקציפים יחד הכל עד לקבלת קצפת רכה אך יציבה.
מגישים פרוסת עוגה ולצדה מעט קצפת.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.