אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מאסטר שף

עוגת שוקולד וקפה

עוגה מושלמת ונימוחה בשילוב קלאסי של טעמי קפה ושוקולד, בלי לוותר על קצפת מסקרפונה בצד

איתיאלה היאט | מאסטר שף | פורסם 05/04/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 145 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגת שוקולד:

130 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

130 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

שלושת רבעי כוס סוכר לבן

3 ביצים L

חצי כוס קקאו

2 כפות קפה שחור

קורט מלח

לגנאש קפה שוקולד לבן:

65 גרם שמנת

100 גרם שוקולד לבן

קורט מלח

חצי כפית קפה נמס

חצי כפית קפה טחון מקפסולת קפה

כף חמאה

לקצפת מסקרפונה:

250 מ"ל שמנת קרה

כף אבקת סוכר

2 כפות מסקרפונה

אופן ההכנה:

1 לעוגת שוקולד: ממיסים בבן מארי את השוקולד והחמאה ומערבבים עד שנוצר רוטב מבריק. מוסיפים סוכר וטורפים ידני במטרפה עד שנבלע בתערובת.

2 מוסיפים ביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים עד שהיא נבלעת.

3 מוסיפים קקאו, מלח וקפה ומקפלים בעזרת לקקן או מטרפה רק עד שהתערובת אחידה.

4 יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת בקוטר 20 ס"מ ואופים ב-180 מעלות עד שהיא תפוחה ויציבה מאוד בשוליים אך רוטטת במרכז (כ-20 דקות). מקררים את העוגה (אפשר להעביר ישר למקפיא כדי לעצור את האפייה ולשמור על מרקם פאדג'י).

5 גנאש: מחממים יחד בסיר קטן את כל המרכיבים עד להמסה של השוקולד. ממתינים דקה ומוסיפים כף חמאה. שופכים את הגנאש מעל העוגה הקרה.

6 קצפת מסקרפונה: מקציפים יחד הכל עד לקבלת קצפת רכה אך יציבה.

מגישים פרוסת עוגה ולצדה מעט קצפת.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.