צילום׃ נתנאל ישראל
פסטה שפרוטים ופירורי לחם
רוטב קלי קלות על פסטה תוצרת בית: אוהבי הדגים המשומרים – המסיבה הזאת בשבילכם!
בת-שי עוז | מאסטר שף
| פורסם 21/03/21
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לפסטה:
כוס קמח
1 ביצה
כף שמן
קורט מלח
לרוטב:
מעט מי פסטה
2 שיני שום קצוצות
חופן עגבניות מיובשות קצוצות
2 כפות עגבניות מרוסקות
שמן זית
טורטייה קלויה מפוררת לפירורים
גרידת לימון
אופן ההכנה:
1 מאחדים את חומרי הפסטה ולשים עד לקבלת בצק גמיש. עוטפים בניילון נצמד ושולחים ל-20 דקות מנוחה לפחות במקרר.
2 פותחים את הפסטה במכונת פסטה, ומעבירים את דף הפסטה בגלגלי השיניים של המכונה שיוצרים אטריות פטוצ'יני.
3 מבשלים את הפסטה במים רותחים ומומלחים לזמן מועט, עד לקבלת מרקם אל דנטה.
4 לרוטב: מטגנים קלות את שיני השום בשמן זית, מוסיפים את העגבניות המיובשות והעגבניות המרוסקות, מפוררים את השפרוטים פנימה, מוסיפים את הפסטה ומעט ממי הבישול ומערבבים עד לציפוי האטריות ברוטב.
5 מפזרים מעל את פירורי הלחם וגרדת הלימון.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים