קארי בורמזי ירוק
ניסיתם לנחש לבד את 36 המרכיבים במנת הקארי? הנה הם לפניכם. בואו להכין מנה שמכילה טעמים שמתפוצצים לכל הכיוונים ולגלות איך נראה אוכל צמחוני כשיונתן רושפלד מכין אותו
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לקציצות:
100 גרם קוקוס
7 ביצים
250 עדשים שחורות מבושלות
250 גרם עדשים כתומות מבושלות
10 גרם מלח
ג'ינג'ר 15+20 גר'
שקית אבקת אפייה
לתבשיל:
בקבוק שמן קנולה
100 גרם בצל (בצל אחד)
30 גרם צ'ילי אדום
30 גרם צ'ילי ירוק
20 גרם למון גראס
6 שיני שום
50 גרם גזר
100 גרם דלעת
35 גרם פטריות שמפניון
50 גרם כרשה
3 יחידות עלי כפיר ליים
30 גרם בזיליקום
30 גרם כוסברה
שורש כורכום טרי
15 גרם אגוזי קשיו
15 גרם בוטנים
50 גרם קארי ירוק
100 גרם רסק עגבניות(קופסה קטנה)
100 גרם סוכר
80 מ"ל חומץ לבן
40 גרם סויה
50 גרם עדשים שחורות מבושלות
50 גרם עדשים כתומות מבושלות
50 גרם שעועית שחורה
35 גרם פטריות שיטקה
10 גרם נענע
50 גרם אפונה ירוקה (כשליש כוס)
250 גרם חלב קוקוס(פחית אחת)
100 גרם חציל
20 גרם טופו
20 גרם קינואה
אופן ההכנה:
1 הקציצות: בקערת מעבד מזון שמים את הקוקוס, הביצים, עדשים שחורות מבושלות ועדשים כתומות מבושלות. טוחנים עד לקבלת מרקם גרגרי-חלק. מתבלים במלח ומוסיפים שתי כפות גינג'ר שגורד דק על פומפייה ושקית אבקת אפייה.
2 התבשיל: שמים מעט שמן בתוך סיר ומטגנים את הבצל, הצ'ילי האדום והירוק, הלמון גראס, השום ואז את יתר הירקות, מלבד החציל, פטריות השיטאקה והקינואה.
3 מוסיפים קארי ירוק, רסק עגבניות, סוכר (מינוס 2 כפות), מלח, חומץ וסויה ומערבבים על אש גבוהה. כעבור 5 דקות, מוסיפים את יתר העדשים ואת השעועית השחורה לסיר התבשיל. מוסיפים את הפטריות, הטופו, 2 כפות סוכר וממשיכים לטגן.
4 לאחר אידוי החומץ וכ-20 דקות בישול, טועמים ובודקים אם יש צורך להוסיף עוד סוכר.
5 מקרמלים את הירקות בתבשיל ומוסיפים את הנענע והאפונה וממשיכים לטגן ולערבב.
6 מוסיפים 80 מ"ל מים וחלב קוקוס לירקות.
7 מכדררים את עיסת הקציצות לכדורים בגודל פלאפל.
8 בסיר נפרד מטגנים בשמן עמוק כ-20 דקות את הקציצות ואת החצילים. לאחר מכן מוסיפים את הקציצות לתבשיל. לאחר שהחצילים משחימים מוסיפים אותם לתבשיל.
9 בסיר נפרד מטגנים קלות את הקינואה בסיר נפרד וכ-2 דקות לפני הסוף מוסיפים את הקינואה לתבשיל ממשיכים לערבב עוד כמה דקות ומגישים.