טרטר בקר וחצילים
רכות של בשר עם טוויסט קראנצ'י של צ'יפס ארטישוק ירושלמי וחמצמצות של ויניגרט סלרי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לטרטר:
300 גרם פילה בקר
2 חצילים תאילנדיים
1 חציל
1 בצל שאלוט
שן שום כתושה
מלח, פלפל
שמן זית
לצ'יפס:
2 ארטישוק ירושלמי
לוויניגרט:
חופן עלי סלרי
כף צלפים
1 שן שום
1 בצל שאלוט
כף חרדל
כף חומץ שרי
רבע כוס שמן זית
כפית פלפל חריף קצוץ
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1 הכנת הטרטר: קולפים את החצילים התאילנדיים. בעזרת קולפן ממשיכים לקלוף סרטים דקים ומניחים בקערה עם לימון ומלח.
2 קולים את החציל על אש גלויה, קולפים ומוציאים את בשר החציל בלי הגרעינים ומניחים במסננת עד שיתקרר.
3 קוצצים בסכין את פילה הבקר לקוביות קטנות, מערבבים עם כל שאר המרכיבים ומתבלים.
4 קולפים את הארטישוק הירושלמי, פורסים דק במנדולינה ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צ'יפס פריך.
5 טוחנים את כל המרכיבים לוויניגרט מלבד השמן. לאחר שהרוטב אחיד, מזליפים בהדרגה את השמן לאמולסיה.
6 מרכיבים: בעזרת רינג יוצרים במרכז צלחת עיגול טרטר. מניחים מעל צ'יפס ומרימים את הרינג בעדינות. מסביב מזליפים את הוויניגרט.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.