אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

טרטר בקר וחצילים

רכות של בשר עם טוויסט קראנצ'י של צ'יפס ארטישוק ירושלמי וחמצמצות של ויניגרט סלרי

איתיאלה היאט | מאסטר שף | פורסם 28/02/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לטרטר:

300 גרם פילה בקר

2 חצילים תאילנדיים

1 חציל

1 בצל שאלוט

שן שום כתושה

מלח, פלפל

שמן זית

לצ'יפס:

2 ארטישוק ירושלמי

לוויניגרט:

חופן עלי סלרי

כף צלפים

1 שן שום

1 בצל שאלוט

כף חרדל

כף חומץ שרי

רבע כוס שמן זית

כפית פלפל חריף קצוץ

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1 הכנת הטרטר: קולפים את החצילים התאילנדיים. בעזרת קולפן ממשיכים לקלוף סרטים דקים ומניחים בקערה עם לימון ומלח.

2 קולים את החציל על אש גלויה, קולפים ומוציאים את בשר החציל בלי הגרעינים ומניחים במסננת עד שיתקרר.

3 קוצצים בסכין את פילה הבקר לקוביות קטנות, מערבבים עם כל שאר המרכיבים ומתבלים.

4 קולפים את הארטישוק הירושלמי, פורסים דק במנדולינה ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צ'יפס פריך.

5 טוחנים את כל המרכיבים לוויניגרט מלבד השמן. לאחר שהרוטב אחיד, מזליפים בהדרגה את השמן לאמולסיה.

6 מרכיבים: בעזרת רינג יוצרים במרכז צלחת עיגול טרטר. מניחים מעל צ'יפס ומרימים את הרינג בעדינות. מסביב מזליפים את הוויניגרט.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.