פלפל קלוי ממולא אורז
מנת ממולאים משובחת בלי צורך לבזבז זמן על קליית הפלפלים שתתחסל מיד כשיוצאת מהתנור
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 צנצנת גמבה משומרת
1 כוס אורז עגול
1 בצל קצוץ
4 שיני שום קצוצות
2 כפות מחית צ'יפוטלה משומרת
קרטון עגבניות מרוסקות
כפית גדושה פלפל חלפיניו משומר קצוץ
חצי צרור כוסברה קצוצה
לרוטב:
2 שאלוט קצוצים
5 שיני שום קצוצות
קופסת רוטב עגבניות חלק
20 גרם חמאה
קצת סוכר אם צריך
אופן ההכנה:
1 שוטפים את נתחי הגמבה המשומרת, מייבשים במסננת מנוזלים, ומזליפים מעט שמן זית ומלח.
2 מבשלים את האורז במים עם מלח (כמו פסטה) עד שהוא מוכן כמעט לגמרי אבל עדיין נגיס - "אל דנטה". מסננים ומקררים במסננת.
3 מטגנים שום ובצל בשמן זית. מוסיפים מחית צ'יפוטלה ומטגנים עוד קצת. מוסיפים עגבניות מרוסקות ופלפל חלפיניו משומר, מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומבשלים כמה דקות לאיחוד טעמים.
4 מוסיפים למחבת את האורז והכוסברה הקצוצה, טועמים ואם צריך מתבלים שוב במלח ובפלפל ומניחים להתקרר.
5 לרוטב: מטגנים בשמן זית שום ושאלוט, מוסיפים רוטב עגבניות, מבשלים קצת ומתבלים במלח, פלפל וקצת סוכר אם צריך. מוסיפים קוביית חמאה, מבשלים עוד קצת לאיחוד ומכבים את האש.
6 ממלאים את הפלפלים: בבסיס כל פלפל שמים כף מילוי גדושה ומגלגלים לגליל (איך שמסתדר, לפי צורת הפלפל).
7 בתבנית שמתאימה לתנור מניחים מעט רוטב בתחתית, ומסדרים את כל הפלפלים בצורה צפופה. שופכים את כל הרוטב על הפלפלים הממולאים, ומעל מזליפים מעט שמן זית, ומפזרים מעט סוכר וקורט מלח.
8 אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 40-30 דקות. אם החלק העליון לא קיבל חריכה מספקת כדאי להעביר את התנור למצב גריל עליון לכמה דקות נוספות.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.