אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

סביצ'ה פרידה בלצ'ה דה טיגרה

יש סביצ'ה ויש סביצ'ה - והסביצ'ה של טום אביב מ"מאסטר שף" הוא ממש לא מהפשוטים או החובבניים שבהם. אחרי הכל, רק להגות את השם של המנה הזו דורש מאמץ מסוים

טום אביב | מאסטר שף | פורסם 30/10/16 
  • זמן עבודהשעתיים ורבע
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

ללצ'ה דה טיגרה:

4 ליים

2 כפיות יוזו (אופציונלי)

2 כפות פיסקו (ברנדי פרואני. ניתן להשיג בחנויות המשקאות)

2 שיני שום, פרוסות

בצל שאלוט, פרוס דק

צרור קטן של כוסברה

חתיכה קטנה של שורש סלרי, מגוררת (אופציונלי)

חתיכה קטנה של ג'ינג'ר, פרוסה דק

רבע פלפל צ'ילי אדום, פרוס דק

לבטטה האפויה:

בטטה בגודל בינוני

3-4 כפות שמן זית

מעט מלח דק

לסביצ'ה:

בצל שאלוט, פרוס דק

פילה פרידה טרי, ללא עור ואדרה (משקל 300 גרם בערך, ניתן להשתמש גם בדגי ים טריים אחרים), חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ

חופן גבעולי כוסברה, קצוצים דק

אבוקדו בשל, קלוף וחתוך לקוביות גדולות (גודל 2 ס"מ בערך)

תירס קלוי (ניתן להשיג בחנויות הטבע)

אופן ההכנה:

1 לצ'ה דה טיגרה: סוחטים את הליימים לתוך קערה. מוסיפים את היוזו, הפיסקו ואת שאר המרכיבים ומערבבים היטב. מוסיפים קוביית קרח, אוטמים את הקערה עם ניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך שעה.

2 מעבירים את החומרים דרך מסננת (משתמשים רק בנוזל) ומחזירים לקירור עד שמתקרבים למועד ההגשה.

3 לבטטה: שמים את הבטטה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים 25-30 דקות או עד ריכוך. מסירים בעדינות את הקליפה וחותכים את הבטטה לקוביות בגודל 2 ס"מ בערך. מערבבים את הקוביות עם שמן זית, מתבלים במעט מלח, מסדרים על תבנית עם נייר אפייה וצולים בתנור שחומם ל-220 מעלות במשך 5-7 דקות, עד הזהבה יפה.

4 לסביצ'ה: משרים את בצל השאלוט הפרוס בקערת מי קרח למשך 20 דקות (זה נותן לו מרקם פריך).

5 מוציאים את הלצ'ה דה טיגרה המצונן ומניחים בתוכו את קוביות הדג למשך 3 דקות בלבד. מערבבים בעדינות במהלך ההשריה. מסננים את הדג החוצה ושומרים את הרוטב בצד.

6 מערבבים את הכוסברה הקצוצה עם קוביות הדג.

7 להגשה: בצלחת קטנה מניחים מעט דג, מעט אבוקדו ומעט בטטה, מעט מהתירס הקלוי ומעט שאלוט. יוצקים מעל כף מהרוטב שנשאר ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.