צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP
שוקי עוף ביין
אוהבים מנות שמצריכות סיר אחד בלבד? זה המתכון עבורכם: שוקי עוף שטוגנו קלות ובושלו ביחד עם ירקות שורש, תימין ובקבוק יין אדום. מכינים תוספת חביבה ליד וזהו, אתם מסודרים
אבי נוסבאום | מאסטר שף
| פורסם 02/02/15
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
6 שוקי עוף
1/2 כוס קמח
מלח
פלפל שחור
1/4 כוס שמן קנולה
3 גזרים
2 בצלים
1/2 ראש שום פרוס לרוחב
סלסילת פטריות
3 ענפי תימין
4 כפות סוכר חום
1 בקבוק יין אדום יבש
50 גרo חמאה חתוכה לקוביות
צרור כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מקמחים את שוקי העוף בקמח שמתובל בנדיבות במלח ופלפל.
2 בסיר מטגנים את השוקיים עד שהעופות משחימים מכל הצדדים.
3 מוסיפים את ירקות השורש, הפטריות, התימין והסוכר החום.
4 יוצקים יין אדום ומביאים לרתיחה.
5 משאירים במצב רתיחה במשך 15 דקות עם מכסה.
6 מנמיכים להבה ומבשלים במשך 40 דקות.
7 טועמים ומתקנים תיבול.
8 מוסיפים קוביות חמאה וכוסברה קצוצה.
* מומלץ להגיש לצד חרדל, לחם ובירה קרה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.