אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת

מרק דגים עם כיסוי בצק

גם דגים, גם עגבניות, גם מרק, גם לחם - המנה הביתית המאוזנת והטעימה שהעבירה את נמרוד ציוני לאודישן השני, ועשתה את זה בקלילות של נוצה

נמרוד ציוני | מאסטר שף | פורסם 17/06/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 דגי ים שלמים (מוסר או לברק), במשקל 500 גרם ליחידה

חצי כוס שמן זית

2 בצלים גדולים, חתוכים לרבעים

5 גזרים גדולים, חתוכים לרבעים

ראש וחצי של שום

1 כרישה גדולה, חתוכה לרבעים

2 שומר, חתוכים לרבעים

4 עגבניות גדולות ובשלות, מרוסקות בפומפייה

4 פלפלי צ'ילי חריפים, חתוכים גס

4 פלפלים תאילנדיים, חתוכים גס

חצי חבילת סלרי (גבעולים ומעט עלים), חתוכה גס

1 צרור שמיר

1 צרור כוסברה

1 צרור פטרוזיליה

מלח

פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה

פלפל שחור שלם

להסמכה:

חצי מהחלק הפנימי של חלה

גזר, סלרי ותפוחי אדמה

לכיסוי הבצק:

חצי קילו קמח

כפית שמרים יבשים

כפית מלח

כפית סוכר

חצי כפית אבקת אפייה

מים

לאפייה והגשה:

עלי כוסברה

חלמון טרוף

מלח גס

שן שום

אופן ההכנה:

1 מפלטים את הדגים ושומרים את האדרות והראשים. את הפילטים חותכים ומכניסים לקערת מי מלח.

2 מחממים שמן זית בסיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים את האדרות והראשים של הדגים ומטגנים קלות. מוסיפים בצל, גזר, שום, כרישה ושומר וממשיכים לטגן/לאדות כמה דקות.

3 מוסיפים את שאר הירקות: עגבניות מרוסקות, פלפלים, סלרי ועשבי תיבול. מתבלים, מערבבים כדקה ומוסיפים מים. מביאים לרתיחה.

4 מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות. אם נוצר קצף מקפים אותו, כדי לקבל ציר צלול. מסננים לתוך סיר נקי ומחממים על להבה בינונית.

5 מוסיפים לציר את החלק הפנימי של החלה בחתיכות קטנות, כדי להסמיך אותו מעט. מוסיפים גם גזר, סלרי ותפוחי אדמה ומבשלים לריכוך. טועמים, מתקנים תיבול ומכבים את האש.

6 מחממים תנור ל-200 מעלות.

7 הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק למעט המים לקערת המיקסר ולשים במהירות נמוכה, לערבוב יסודי. מוזגים בשלבים את המים ולשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.

8 מכדררים את הבצק ומעבירים לקערה מקומחת. מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כ-30 דקות).

9 בינתיים ממלאים קערות הגשה חסינות חום בציר עם ירקות, מוסיפים את נתחי הדג ומקשטים בעלי כוסברה.  

10 מרדדים את הבצק, מרטיבים את שולי הקערות במים וסוגרים עם הבצק. מתפיחים כ-10 דקות. מורחים חלמון של ביצה ומפזרים מלח גס.

11 אופים כ-20 דקות, עד להזהבה, מוציאים ומשפשפים את הבצק בשן השום.

12 מגישים עם כף וסכין.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.