מרק דגים עם כיסוי בצק
גם דגים, גם עגבניות, גם מרק, גם לחם - המנה הביתית המאוזנת והטעימה שהעבירה את נמרוד ציוני לאודישן השני, ועשתה את זה בקלילות של נוצה
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 דגי ים שלמים (מוסר או לברק), במשקל 500 גרם ליחידה
חצי כוס שמן זית
2 בצלים גדולים, חתוכים לרבעים
5 גזרים גדולים, חתוכים לרבעים
ראש וחצי של שום
1 כרישה גדולה, חתוכה לרבעים
2 שומר, חתוכים לרבעים
4 עגבניות גדולות ובשלות, מרוסקות בפומפייה
4 פלפלי צ'ילי חריפים, חתוכים גס
4 פלפלים תאילנדיים, חתוכים גס
חצי חבילת סלרי (גבעולים ומעט עלים), חתוכה גס
1 צרור שמיר
1 צרור כוסברה
1 צרור פטרוזיליה
מלח
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
פלפל שחור שלם
להסמכה:
חצי מהחלק הפנימי של חלה
גזר, סלרי ותפוחי אדמה
לכיסוי הבצק:
חצי קילו קמח
כפית שמרים יבשים
כפית מלח
כפית סוכר
חצי כפית אבקת אפייה
מים
לאפייה והגשה:
עלי כוסברה
חלמון טרוף
מלח גס
שן שום
אופן ההכנה:
1 מפלטים את הדגים ושומרים את האדרות והראשים. את הפילטים חותכים ומכניסים לקערת מי מלח.
2 מחממים שמן זית בסיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים את האדרות והראשים של הדגים ומטגנים קלות. מוסיפים בצל, גזר, שום, כרישה ושומר וממשיכים לטגן/לאדות כמה דקות.
3 מוסיפים את שאר הירקות: עגבניות מרוסקות, פלפלים, סלרי ועשבי תיבול. מתבלים, מערבבים כדקה ומוסיפים מים. מביאים לרתיחה.
4 מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות. אם נוצר קצף מקפים אותו, כדי לקבל ציר צלול. מסננים לתוך סיר נקי ומחממים על להבה בינונית.
5 מוסיפים לציר את החלק הפנימי של החלה בחתיכות קטנות, כדי להסמיך אותו מעט. מוסיפים גם גזר, סלרי ותפוחי אדמה ומבשלים לריכוך. טועמים, מתקנים תיבול ומכבים את האש.
6 מחממים תנור ל-200 מעלות.
7 הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק למעט המים לקערת המיקסר ולשים במהירות נמוכה, לערבוב יסודי. מוזגים בשלבים את המים ולשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
8 מכדררים את הבצק ומעבירים לקערה מקומחת. מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כ-30 דקות).
9 בינתיים ממלאים קערות הגשה חסינות חום בציר עם ירקות, מוסיפים את נתחי הדג ומקשטים בעלי כוסברה.
10 מרדדים את הבצק, מרטיבים את שולי הקערות במים וסוגרים עם הבצק. מתפיחים כ-10 דקות. מורחים חלמון של ביצה ומפזרים מלח גס.
11 אופים כ-20 דקות, עד להזהבה, מוציאים ומשפשפים את הבצק בשן השום.
12 מגישים עם כף וסכין.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.