מז'וז'ים אסייתיים
נישואים נוסח בנגקוק: דגים קטנים ממולאים בעשבי תיבול בניחוח המזרח הרחוק – גרסה עם טוויסט לקלאסיקה צפון אפריקאית
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
8 ברבוניות בינוניות
חבילת כוסברה
חבילת בזיליקום
1 ס"מ ג’ינג’ר
2 עלי כפיר ליים
1 שורש גלנגל
ענף למון גראס
4 פלפלי שאטה יבשים
1 פלפל חריף אדום
1 עגבנייה
4 שיני שום
4 כפות סויה
2 כפות רוטב דגים
חופן גרגירי כוסברה
6 בצלי שאלוט
לציפוי וטיגון:
כוס פנקו
כוס קמח
2 ביצים
שמן לטיגון
לרוטב:
4-3 קלחי תירס טרי
20 גרם חמאה
כוס חלב
2 שיני שום קצוצות
רבע כפית ג'ינג'ר קצוץ
1 בצל שאלוט קצוץ
1 פלפל סודני יבש קצוץ
רבע כוס סויה
2 כפות רוטב דגים
כף סוכר חום
רבע כפית למון גראס קצוץ
כף חומץ אורז
כף שמן שומשום
2 כוסות שמנת מתוקה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
לסלט:
2 שומר גדולים
3 בצלצלי שאלוט
10 עלי בזיליקום
חופן בוטנים קצוצים
5 צנוניות
מיץ מלימון אחד
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1 מנקים את הדגים, מסירים את האדרות והראשים ויוצרים מכל דג מעין "עלה" אחד פתוח. לא מסירים את העור.
2 קוצצים את כל חומרי המילוי ומערבבים לכדי משחה חלקה.
3 מניחים כל זוג פילטים אחד על השני וביניהם מורחים את המשחה שהכנו, ללא הנוזלים.
4 מצפים בקמח, טובלים בביצה ומצפים בפנקו. מטגנים בשמן עמוק.
5 מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.
6 קוצצים את כל חומרי הסלט, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.