אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

לוקוס בשריון שלו

אם תצליחו לעבוד בדיוק מופתי ובסבלנות אין סופית, אולי גם אתם תצליחו להכין את המנה הזו של ונסה, שכולה עדינות וטוב טעם

ונסה אביטן | מאסטר שף | פורסם 21/09/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקשקשים:

2 גזרים כתומים

בצל סגול גדול

160 מ"ל חומץ אורז

4 כפות סוכר

לקרם חציל:

1 חציל

שן שום

עלי כוסברה משני גבעולים

עלי נענע משני גבעולים

חצי כפית זעתר

רבע צ'ילי ירוק חריף

מלח

פלפל שחור

שמן זית

לימון

לרינגים:

1 בטטה סגולה

1 תפוח אדמה גדול

שמן זית

40 גרם חמאה

3 עלי טרגון

עלים מחצי ענף תימין

עלים מחצי ענף רוזמרין

לסלט ולשמן העשבים:

חצי צרור טרגון

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

צרור שמיר

6 גבעולי בצל ירוק

שמן גרעיני ענבים

20 גרם קשיו קלויים

20 גרם חמוציות יבשות

שמן זית

סומאק

זעתר

מיץ לימון

מלח

פלפל שחור

לפילה לוקוס:

פילה לוקוס ללא עור ועצמות

מלח

פלפל שחור

20 גרם חמאה

אופן ההכנה:

 >> מתכונים לראש השנה

1 הקשקשים: מקלפים את הגזר ופורסים לטבעות דקות. את הבצל חותכים לארבע ומקלפים את השכבות מהרבעים שנוצרו. לוקחים רינג של ס"מ וחותכים 15 רינגים קטנים של גזר ו-15 של בצל.

2 מעבירים את הגזר ואת הבצל לשני סירים נפרדים, ומוסיפים לכל אחד 80 מ"ל חומץ אורז ו-2 כפות סוכר. מבשלים חצי שעה על אש קטנה.

3 שורפים חציל על האש, מוצאים רק את הליבה ומעבירים במסננת כדי להוציא את כל הנוזלים. טוחנים את הליבה בבלנדר עם שאר המרכיבים עד לקבלת קרם.

4 הרינגים: מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 חותכים 2 פרוסות יפות של בטטה ו-2 של תפוח אדמה וחורצים מהן עיגולים בעזרת רינג. לוקחים רינג נוסף, קטן יותר, וחותכים כך שמתקבלות 2 טבעות של בטטה סגולה ו-2 של תפוח אדמה.

6 מחממים את הטבעות במחבת עם שמן זית ומעליהן חמאה ועשבי תיבול. אחרי 5 דקות על האש מעבירים לתנור ל-20 דקות.

7 סלט: מחלקים את עשבי התיבול ל-2 - חצי קוצצים לסלט וחצי טוחנים בבלנדר עם מעט שמן גרעיני ענבים.

8 מערבבים את העשבים הקצוצים עם קשיו וחמוציות, שמן זית, סומאק, זעתר, מיץ לימון, מלח ופלפל.

9 מרפדים מסננת בגזה ונותנים למשחת עשבי התיבול הטחונים להגיר מיצים לתוך כלי. לוקחים כף אחת מעשבי התיבול שבמסננת ומערבבים עם הנוזלים. ממליחים לפי הטעם.

10 הלוקוס: מתבלים את הנתח במלח ופלפל משני הצדדים. מטגנים בחמאה 4 דקות מצד אחד ועוד 2 דקות מהצד השני.

11 צלחות: מניחים את פילה הדג במרכז הצלחת. מורחים מלמעלה שכבה של קרם חצילים ומתחילים לסדר את הקשקשים - גזר ובצל לסירוגין. מסדרים מסביב את תפוחי האדמה והבטטות ובתוך החור שמים מהסלט.

12 מגישים עם לבנה עיזים, סומאק וטפטופים של שמן העלים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.