אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת 12

קאטסו דון חצילים

תשכחו כל מה שאתם יודעים על שניצל וקבלו את הדבר הבא: שניצל בסנגון יפני, מחצילים במקום בשר. זו ההתמכרות הבאה שלכם

יוחאי גולן | מאסטר שף | פורסם 14/12/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.3 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לחצילים במשרה:

4 חצילים יפניים מאורכים חצויים לאורך

כפית מחית מיסו בהירה

חצי כפית מירין

1 בצל ירוק קצוץ דק

1 שן שום

לאורז:

1 כוס אורז עגול

שתיים ורבע כוסות מים

כחצי כפית מלח

לרוטב:

1 בצל פרוס לפרוסות דקות

1 גזר פרוס למקלות דקים

חצי כוס ציר עוף

2 כפות אצות ווקאמה

1 ס"מ של ג'ינג'ר פרוס דק

1 בצל ירוק

3 פטריות שיטאקי פרוסות

כף שמן

כפית מירין

חצי כפית חומץ אורז

כפית סוכר חום

כפית סאקה

כף סויה

רבע כפית אבקת דאשי

רבע כפית טוגראשי

1 ביצה

לטיגון:

שמן לטיגון עמוק

קמח לציפוי

2 ביצים

פירורי פנקו לציפוי

להגשה:

בצל ירוק קצוץ

שומשום שחור

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי המשרה בקערה ומשרים בהם את החצילים למשך כחצי שעה.

2 מכינים את האורז: שוטפים את האורז. מרתיחים מים בסיר ושמים בהם את האורז ואת המלח, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה בסיר מכוסה כ-20 דקות, עד שהאורז מוכן.

3 מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל והגזר בחום בינוני עד שהם מתרככים.

4 מביאים את ציר העוף לרתיחה ומוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב למעט הביצה ומבשלים כ-15 דקות. מסננים לקבלת רוטב נקי ומוסיפים למחבת עם הגזר והבצל. מביאים לרתיחה עדינה.

5 מצפים את החצילים כמו שניצל: קודם בקמח אחר כך בביצה ואז בפנקו. מחממים שמן עמוק לטמפרטורה של 170 מעלות ומטגנים את החצילים עד להזהבה. חותכים את החצילים לקוביות

6 מעבירים את האורז לקערת הגשה.

7 מוסיפים את קוביות החצילים לרוטב הרותח. בעדינות יוצקים ביצה מצידי החציל ומנענעים קלות את המחבת. כאשר הביצה מבושלת יוצקים את תוכן המחבת על גבי האורז, מפזרים בצל ירוק ושומשום מעט כתוש ומגישים.