דג מרוקאי וסלט בורגול
גרסה עשירה ומפנקת לדג המרוקאי המוכר: מצד אחד החשודים המיידיים - פלפל חריף, פפריקה ושום, מצד שני - חומוס, במיה וגם סלט בורגול רענן בצד. יופי של דרך לחדש בארוחת השבת הבאה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
פילה דג לבן
חצי כוס מים
רבע כוס שמן
פפריקה מתוקה
מלח
צרור כוסברה, קצוץ
כוס גרגירי חומוס מבושלים
פלפל חריף אדום
4 שיני שום, פרוסות
קילו במיה
לסלט בורגול:
חצי שקית בורגול, מושרה במים ומסונן
צרור פטרוזיליה, קצוץ
גרגירים מרימון שלם
מיץ מלימון אחד
מלח
שמן זית
אופן ההכנה:
1 מכינים את הרוטב לדג: מערבבים בקערה את המים והשמן ומוסיפים פפריקה מתוקה ומלח. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים.
2 חותכים את פילה הדג וטובלים ברוטב.
3 מעבירים את הדג לסיר ושופכים עליו את יתרת הרוטב.
4 מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס ומבשלים 25 דקות. במהלך הבישול דואגים להרטיב מדי פעם את הדג ברוטב.
5 קוצצים את הפלפל האדום החריף ומסדרים על הדג. מוסיפים גם את השום הפרוס.
6 מבשלים 15 דקות ומוסיפים את הבמיה.
7 סלט הבורגול: מערבבים בקערה את הבורגול עם הפטרוזיליה וגרגירי הרימון.
8 מוסיפים את המיץ הלימון ומתבלים במלח ושמן זית לפי הטעם.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים