פלאפל חצילים
כמו פלאפל, רק ממש ממש שונה: טעם עז של חציל ואגוזים ונימוחות שלא מזכירה את המקור
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (3 מנות):
2 חצילים בינוניים, קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי של ½ ס"מ
שמן זית
חופן עלי פטרוזיליה
חופן עלי נענע
¼ כוס פירורי לחם
1 ביצה
½ כפית אבקת אפיה
¼ כוס גבינת קשקבל מגורדת
½ כוס גבינת פטה מפוררת
חופן אגוזי מלך
מלח
פלפל
פנקו
שמן קנולה/תירס לטיגון עמוק
לרוטב
טחינה גולמית
מים קרים
לימון סחוט
1 כף סילאן
להגשה
עלי נענע ופטרוזיליה
עגבניות שרי חתוכות לרבעים
אופן ההכנה:
1 שמים את החצילים בתבנית אפייה, מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח. קולים את החצילים מתחת לגריל עד שהם שחומים, הופכים את החצילים, מזלפים שמן זית וקולים מהצד השני. מצננים מעט.
2 במעבד מזון טוחנים יחד את החצילים הצלויים, הפטרוזיליה, הנענע ואגוזי המלך עד לתערובת כמעט חלקה. מעבירים לקערה ומוסיפים ביצה, פירורי לחם, אבקת אפייה וגבינות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
3 צרים מהתערובת כדורים בגודל של כדורי פלאפל ומצפים בפנקו.
4 מחממים את השמן בסיר עמוק ומטגנים את הכדורים עד שהציפוי שלהם שחום ופריך.
5 להכנת הרוטב: מערבבים טחינה גולמית עם מים קרים, לימון סחוט ומלח. מוסיפים סילאן ומערבבים.
6 להגשה: על צלחת שמים מהרוטב. שמים ערימה של מספר כדורי פלאפל. מקשטים במעט עלי נענע ופטרוזיליה ובעגבניות שרי ומגישים.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (3 מנות):
אנרגיה | 427 קלוריות |
חלבונים | 13 גרם |
פחמימות | 28 גרם |
שומנים | 30 גרם |