צילום׃ רענן כהן, מאסטר שף
פסטה עם פסטו בזיליקום
פסטה בעבודת יד עם רוטב פסטו איכותי - בזיליקום, אגוזים וגבינת פרמז'ן וגם פילטים של אנשובי בהגשה. קלאסיקה שתמיד באה לנו טוב, ואת הפסטו להכין בכמות גדולה ולשמור, לא צריך להגיד, נכון?
רון סוריאנו | מאסטר שף
| פורסם 16/08/15
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (3 מנות):
לפסטה:
200 גרם קמח פסטה
1 ביצה
3 חלמונים
1/4 כוס שמן זית
לפסטו:
עלים מצרור בזיליקום
1-4 שיני שום קלופות
רבע כוס שמן זית
10 גרם גבינת פרמזן מגוררת
חופן קטן אגוזי מלך
קורט מלח
להגשה:
פילה אנשובי משומר
גבינת פרמז'ן
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל המצרכים לבצק לתערובת אחידה ואז לשים 10 דקות, עד קבלת מרקם אלסטי. מכסים במגבת ומשאירים בצד 10 דקות.
2 מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעלים גדולים (עובי 2 מ"מ).
3. טוחנים במעבד מזון את כל המצרכים לפסטו תוך הוספה איטית של שמן הזית. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מעבירים לקערה רחבה.
4 מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים במשך 2 דקות. מוציאים את העלים המוכנים מהמים ישירות לרוטב הפסטו ומערבבים לציפוי.
5 מעבירים לצלחות. מניחים 2 פילטים של אנשובי, מגרדים מעל מעט פרמזן ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.