אוכל
צילום׃ רענן כהן, מאסטר שף

פסטה עם פסטו בזיליקום

פסטה בעבודת יד עם רוטב פסטו איכותי - בזיליקום, אגוזים וגבינת פרמז'ן וגם פילטים של אנשובי בהגשה. קלאסיקה שתמיד באה לנו טוב, ואת הפסטו להכין בכמות גדולה ולשמור, לא צריך להגיד, נכון?

רון סוריאנו | מאסטר שף | פורסם 16/08/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לפסטה:

200 גרם קמח פסטה

1 ביצה

3 חלמונים

1/4 כוס שמן זית

לפסטו:

עלים מצרור בזיליקום

1-4 שיני שום קלופות

רבע כוס שמן זית

10 גרם גבינת פרמזן מגוררת

חופן קטן אגוזי מלך

קורט מלח

להגשה:

פילה אנשובי משומר

גבינת פרמז'ן

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל המצרכים לבצק לתערובת אחידה ואז לשים 10 דקות, עד קבלת מרקם אלסטי. מכסים במגבת ומשאירים בצד 10 דקות.

2 מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעלים גדולים (עובי 2 מ"מ).

3. טוחנים במעבד מזון את כל המצרכים לפסטו תוך הוספה איטית של שמן הזית. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מעבירים לקערה רחבה.

4 מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים במשך 2 דקות. מוציאים את העלים המוכנים מהמים ישירות לרוטב הפסטו ומערבבים לציפוי.

5 מעבירים לצלחות. מניחים 2 פילטים של אנשובי, מגרדים מעל מעט פרמזן ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.