אוכל
צילום׃ קשת

קוטלטה דה אניילו - צלעות טלה וירקות בתנור

מנה ביתית נהדרת של צלעות טלה בציפוי פריך כמו שניצל, עשויות רק דקה במחבת ומוגשות לצד ירקות אפויים (אבל ירקות עם קטע: שומר, צנון, פטריות ושיני שום שלמות) ועם חצי לימון בצד. אושר בצלחת

מסימליאנו די מטאו | מאסטר שף | פורסם 31/08/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

8 צלעות טלה מופרדות זו מזו

מלח ופלפל שחור גרוס

2 ביצים, טרופות

חצי כוס פירורי לחם

שמן, לטיגון רדוד

לירקות האפויים:

1 שומר

2-3 צנון

1 שורש פטרוזיליה, קלוף

חופן פטריות שמפיניון בגודל בינוני

2-3 שיני שום שלמות

3 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

להגשה:

מעט עלי פטרוזיליה, קצוצים גס

1 לימון, חצוי

אופן ההכנה:

1 מנקים את העצמות של הצלעות, דופקים את הבשר של הטלה כמו לשניצל עבה (שלא יהיו דקות מדי), מתבלים בפלפל ומלח.

2 טובלים את הצלעות בביצים ואז בפירורי לחם. חוזרים על הפעולה לקבלת ציפוי כפול.

3 חותכים גס את כל הירקות מלבד הפטריות והשום, מניחים בתבנית תנור עם נייר אפיה (ביחד עם הפטריות ושיני השום השלמות), מזליפים מעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים בעדינות ומכניסים לתנור שחומם ל-190 מעלות לחצי שעה או עד ריכוך.

4 מחממים שמן קנולה במחבת, צורבים את צלעות הטלה פחות מדקה על כל צד. מוציאים מהשמן, סופגים עם נייר סופג ומניחים על צלחת יחד עם הירקות שאפינו. מפזרים מעל פטרוזיליה ומגישים עם חצי לימון בצד.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.