אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף", קשת 12

סלט מלפפונים קראנצ'י עם רצועות עוף

קלאסיקה של מסעדות אסייתיות, שתרענן את הצלחת ואת הפה. אל תוותרו עליו גם אם שאר הארוחה לא באה מהמזרח

אורטל וואנג כהן | מאסטר שף | פורסם 24/01/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

שוק עוף

חבילת מלפפוני בייבי

חתיכת ג'ינג'ר קטנה

1 פלפל צ'ילי אדום טרי (או יותר אם אוהבים חריף)

4 שיני שום

2 כפות סויה  

1 כפית שמן שומשום

1 כפית חומץ תפוחים

רבע לימון

חופן כוסברה

200 גרם אטריות שעועית

שמן חמניות לטיגון האטריות

אופן ההכנה:

1 מרתיחים סיר עם מים. מפרידים את העור מהעוף, מבשלים במים ומוסיפים 4 חתיכות גסות של ג'ינג'ר, סויה ושמן שומשום. מניחים לצינון ומפרידים לרצועות.

2 דופקים את המלפפונים בעזרת סכין רחבה למעיכה מלאה, המלפפונים צריכים להפוך לרצועות. מעבירים את המלפפונים במסננת להוצאת הנוזלים – כך הם שומרים על פריכות.

3 במכתש ועלי טוחנים רבע פלפל צ'ילי, ג'ינג'ר ושום עד לקבלת מעין מחית.

4 משרים את אטריות השעועית בקערה עם מים פושרים-חמימים, עד שמקבלים מרקם רך אבל לא רך מדי.

5 לוקחים ביד מעט אטריות, מסובבים לצורת עיגול שטוח (מעין דסקית) ומטגנים.

6 בקערה מערבבים סויה, שמן שומשום, כפית חומץ ולימון. מוסיפים את המלפפונים לקערה עם הרוטב ומערבבים.

7 מגישים: מניחים את דסקיות האטריות המטוגנות בצלחת. מסדרים מעל מלפפונים, רצועות עוף, עלי כוסברה, צ'ילי פרוס ומעט מיץ לימון. מגישים מיד.

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.