פחזניות ממולאות
פחזניות בצק אוורירי ממולאות בראגו בשר ברוטב יין מצומצם, לפעמים ארוחת שאריות מתעלה על המקור
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לפחזניות:
100 גרם מרגרינה
250 מ"ל מים
100 גרם קמח
4 ביצים טרופות
כפית סוכר
כפית מלח
למילוי:
תבשיל בשר וירקות שורש (שאריות מהתבשיל)
מלח ופלפל
לרוטב היין:
2 כוסות ציר (מתבשיל הבשר)
1 כוס יין
2 כפיות סוכר
אופן ההכנה:
1 ממיסים בסיר את המרגרינה. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקמח ומערבבים כל הזמן.
2 מסירים מן האש ומוסיפים את הביצים תוך כדי ערבוב מתמיד. מוסיפים סוכר ומלח.
3 מעבירים את הבלילה לשקית זילוף ומזלפים פחזניות קטנות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כחצי שעה (אסור לפתוח עד שכל הפחזניות מקבלות צבע ונראות אפויות). מצננים.
4 למילוי: קוצצים את הבשר והירקות, מתקנים תיבול. פותחים את הפחזניות וממלאים.
5 לרוטב: מרתיחים בסיר את הציר והיין, מוסיפים סוכר ומצמצמים עד לכדי רוטב. מזלפים מעל הפחזניות ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!