פפרדלה קרבונרה
המנה של גל הרבה יותר מורכבת מהקצ'ו א פפה האיטלקית, אבל וואו, כמה שהיא מרשימה. בתפקיד הפלפל: קציפה אוורירית של אריסה ושמנת מתוקה
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
לפסטה:
חצי כוס קמח 00
חצי כוס קמח פסטה
6 חלמונים
מעט מלח
לבישול: ליטר וחצי ציר בקר (ועוד כחצי כוס לרוטב)
לרוטב:
100 גרם חזה אווז, חתוך לקוביות
כפית זרעי שומר קלויים וטחונים
כפית זרעי כוסברה קלויים וטחונים
1 כף פלפל שחור גרגירים + שלושה גרגירי פלפל שחור אנגלי - קלויים וטחונים
1 חלמון ביצה
150 גרם גבינת גרנה פדנו
50 מ"ל שמנת מתוקה
מעט מלח
לקציפת אריסה:
4 פלפלים יבשים מתוקים
2 פלפלים חריפים יבשים
חצי כפית לימון כבוש
רבע כפית זרעי כוסברה
רבע כפית זרעי כמון
רבע כפית מלח
מיץ מלימון אחד
רבע כוס שמן זית
100 מ"ל שמנת מתוקה
לטוויל גרנה פדנו:
70 גרם גבינת גרנה פדנו
אופן ההכנה:
1 לשים יחד את כל מרכיבי הפסטה עד לקבלת בצק קשה יחסית ואחיד. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה.
2 הרוטב: מניחים את קוביות חזה האווז במחבת קרה ומחממים עד שהן נצרבות.
3 מרתיחים את הציר.
4 מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי הדק ביותר, וחותכים לרוחב הרצוי.
5 מבשלים את הפסטה בציר הבקר כ-4 דקות ומעבירים למחבת עם חזה האווז. מוסיפים את התבלינים הכתושים ומעט ציר בקר ומערבבים כל הזמן.
6 מוסיפים את חלמון הביצה וממשיכים לערבב. מוסיפים בהדרגה גבינה ושמנת מתוקה (ואם צריך – עוד מעט מציר הבקר) עד לקבלת רוטב במרקם הרצוי.
7 הקציפה: משרים את הפלפלים היבשים בקערה עם מים רותחים לרבע שעה. מייבשים ומוציאים גרעינים.
8 מכניסים את כל מרכיבי האריסה מלבד השמנת המתוקה לבלנדר וטוחנים למשחה חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.
9 מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים לטחון. מעבירים דרך מסננת לקערה נפרדת וחוזרים על פעולת הסינון פעם נוספת.
10 מעבירים את האריסה החלקה לסיפון ומזלפים נגיעות על הפסטה המוכנה.
11 הטוויל: מפזרים את גבינת הגרנה פדנו במחבת נון סטיק חמימה, משטחים ומחכים שהגבינה תימס ותתחיל להתרומם בצדדים. הופכים אותה לשיש ומחכים לייבוש מוחלט.
12 מניחים את הטוויל על הפסטה עם קציפת האריסה, ומגישים.
המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.