שניצל פילה בקר בפיתה
מי אמר שפיתה חייבים להכין בחמש דקות? מנת הפיתה של אורנה לוסטרניק היא פיתה מושקעת במיוחד, עם שניצל פילה בקר פריך, איולי לימון וסלט תפוחי אדמה שרופים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לאיולי לימון:
2 חלמונים
1 ביצה
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
4 שיני שום קצוצות
1 צ'ילי ירוק או אדום (או יותר אם אוהבים חריף)
250 מ"ל שמן זית
80 מ"ל שמן רגיל
1 קליפה מלימון שלם
מיץ מחצי לימון
לשניצל:
500 גרם פילה בקר
3 ביצים
1 כפית חרדל דיז'ון
מלח ופלפל שחור
קמח לציפוי
3 פיתות לפירורי פיתה
שמן לטיגון עמוק
2 פיתות להגשה
לסלסת עגבניות עם לימון וצ'ילי:
1 לימון
פרוסה של 1 ס"מ מלימון שטוף היטב, עם הקליפה (אפשר ממרכז הלימון שבמתכון)
2 עגבניות
חופן פטרוזיליה
חופן רוקט
פלפל צ'ילי ירוק
מלח
לסלט תפוחי האדמה:
1 תפוח אדמה גדול
חופן כוסברה
שמן זית
מיץ לימון
פלפל צ'ילי ירוק
מלח
אופן ההכנה:
1 מכינים את האיולי: במעבד מזון עם להב מתכת טוחנים את כל מצרכי האיולי למעט השמן ושמן הזית.
2. לאחר כשתי דקות של טחינה מזלפים פמינה את השמנים בזרם דק ואיטי, תוך כדי טחינה
3. מוסיפים את קליפת הלימון ומיץ הלימון וטוחנים היטב. טועמים מתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
4 מכינים את שניצל פילה הבקר: מחממים תנור ל-150 מעלות ואופים את הפיתות כחצי שעה עד שהפיתות יבשות לגמרי. מוציאים מהתנור כשהן קרות טוחנים במעבד המזון לפירורים.
5 פורסים את פילה הבקר לפרוסות בעובי של כסנטימטר.
6 מכינים על השיש 3 קערות: אחת עם קמח אחת עם פירורי פיתה ואחת עם ביצה טרופה.
7 טובלים את פרוסות הבשר בקמח ובודקים היטב שהקמח ידבק בכל הצדדים.
8 טובלים את פרוסות הבשר בביצה ולאחר מכן בקערת פירורי הפיתה.
9 מחממים בסיר שמן עמוק לטמפרטורה של 180 מעלות ומטגנים את השניצלים כ-3 דקות מכל צד. מניחים על נייר סופג
10 מכינים את סלסת עהגבניות עם לימון וצ'ילי: סוחטים את הלימון לקערה.
11 קוצצים לריבועים קטנים את פרוסת הלימון, העגבניה והצ'ילי ומוסיפים לקערה.
12 מתבלים במלח, פלפל שחור ושמן זית. טועמים ומתקנים תיבול.
13 מכינים את סלט תפוחי האדמה השרופים : מבשלים בסיר עם מים רותחים את תפוח האדמה עד שהוא מתרכך.
14 טוחנים במעבד מזון כוסברה קצוצה, שום קצוץ, פלפל צ'ילי קצוץ, מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל למרקם דק שמזכיר סחוג.
15 חותכים את תפוח האדמה המבושל לפרוסות בעובי 2 ס"מ, בלי לקלף.
16 מכניסים לסיר גריל חשמלי ושורפים קצת את הקליפות והבשר של תפוח האדמה.
17 חותכים את תפוח האדמה לריבועים של חצי ס"צ ומניחים בקערה.
17 מוסיפים את המחית ממעבד המזון לקערה, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
18 מרכיבים את המנה: חותכים את הפיתות לחצי ומורחים בהן איולי בנדיבות.
19. מוסיפים כף גדושה מהסלסה וכף סלט תפוחי אדמה.
20 מכניסים את השניצל, מטפטפים למעלה "שביל" איולי ומגישים.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.