צ'יקי בורגר: המבורגר עם צ'יפס בשלושה שלבים
את המנה האהובה הזו נכין משלב תערובת הבשר דרך המיונז והחרדל ועד הטיגון השני של הצ'יפס. כל זה ב-20 דקות נטו של עבודה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
להמבורגר:
250 גרם בשר בקר קצוץ (60% סינטה, 20% שייטל, 20% שומן)
מלח
רבע כוס מי סודה
שמן לטיגון
פלפל
רבע כפית פלפל צ'ילי
לחמניית המבורגר
חרדל ללא גרגרים
מיונז
גבינת צ'דר
עגבנייה חתוכה לפרוסות
בצל אדום חתוך לטבעות
2 עלי חסה
לצ'יפס:
ליטר מים
2 תפוחי אדמה בינוניים
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 ממליחים קלות את תערובת הבשר ומניחים לשעה במקרר. לאחר מכן מוסיפים את הסודה. מכינים קציצה לא דקה מדי וצולים על המחבת. 3 דקות כל צד.
2 2 דקות לפני שהקציצה מוכנה ממליחים ומפלפלים. מורידים את הקציצה מהאש ומפזרים פלפל צ'ילי מעל.
3 פורסים את לחמניית ההמבורגר ומורחים חרדל ומיונז. מניחים את ההמבורגר ומעליו את גבינת הצד'ר, מסדרים פרוסות עגבנייה, בצל וחסה.
4 הצ'יפס: מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים למקלות ברוחב 2 ס"מ. מבשלים במשך 4 דקות במים רותחים. מוציאים את תפוחי האדמה ומייבשים על נייר סופג. מכניסים למקרר לצינון במשך 20 דקות.
5 מטגנים את תפוחי האדמה טיגון ראשון בטמפרטורה נמוכה עד שתפוחי האדמה מזהיבים (בערך 5 דקות). מוציאים, מניחים על נייר סופג ומכניסים למקרר למשך 20 דקות.
6 מכניסים את תפוחי האדמה לטיגון שני בטמפרטורה גבוהה עד לקבלת צבע צהוב ועמוק. מסדרים לצד ההמבורגר ומגישים.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים