טארט טאטן מפורק
כשמגישים בנפרד תפוחים מקורמלים, עוגיית חמאה פריכה ותלולית של קרם פרש טרי - מגלים שלפרק טארט טאטן לגורמיו זה רעיון ממש, אבל ממש טוב
- זמן עבודהשעתיים
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
100 גרם קמח
50 גרם קמח שקדים
50 גרם סוכר
חצי שקית אבקת אפייה
גרידת לימון
2 כפות מים קרים
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
לתפוחים:
4 תפוחים ירוקים (חמצמצים)
100 גרם חמאה מלוחה
125 גרם סוכר לבן
קרם פרש מהיר:
100 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת
גביע שמנת חמוצה (של פעם)
כף אבקת סוכר
לצלחות:
10 עלי נענע, קצוצים
4 חתיכות ג'ינג'ר מסוכר, קצוצות
אופן ההכנה:
1 הבצק: מעבדים במעבד מזון את שני הקמחים, הסוכר, אבקת האפייה, גרידת הלימון, המים הקרים והחמאה עד לקבלת פירורים. מוציאים מהמעבד ומאחדים לדיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
2 מכינים את התפוחים: קולפים את התפוחים, חוצים ומוציאים את הליבה.
3 מורחים מחבת בהרבה חמאה מלוחה, מפזרים את הסוכר ומסדרים את התפוחים החצויים עם הצד העגול כלפי מטה. מדליקים אש בינונית-גבוהה ומחכים להיווצרות קרמל. הופכים את התפוחים מדי פעם. ממשיכים עד שהתפוחים מתרככים (נזהרים לא לשרוף את הקרמל).
4 העוגיות: מחממים תנור ל-170 מעלות.
5 מוציאים את הבצק הקר מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי 2 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר התפוח ואופים רק עד להזהבה (כ-12 דקות).
6 קרם פרש: מקציפים את השמנת המתוקה, מוסיפים שמנת חמוצה ואבקת סוכר וטורפים היטב.
7 הרכבת המנה: מניחים חצי תפוח עם החלק העגול כלפי מעלה, עליו עוגייה ולידו תלולית קרם פרש. מפזרים מלמעלה עלי נענע קצוצים וקוביות ג'ינג'ר מסוכר קצוצות.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.