אוכל
צילום׃ מאסטר שף, שידורי קשת

פופקורן עוף חמוץ מתוק

להרשים את אהרוני עם עוף חמוץ מתוק זו לא משימה פשוטה - והנה באה ליאור אוחיון ועשתה את זה, כמו גדולה. אותנו אישית מה שהטריף זה המרקם של הציפוי, לפחות לפי הדיווחים של השופטים

ליאור אוחיון | מאסטר שף | פורסם 04/06/19 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 חזות עוף

2 כפות מיסו בהיר

כף קורנפלור

כוס יין לבן

2 כפות סוכר לבן

2 כפות רוטב סויה

1 קופסת שימורים אננס בסירופ קל

1 קופסת שימורים ליצ'י בסירופ קל

לטיגון:

קורנפלור

חצי כוס טמפורה

כוס סודה

לסלט:

7 מלפפונים קטנים טריים

מנגו טרי

ג'ינג'ר טרי, כתוש

מיץ וקליפה מגוררת מחצי ליים

מלח

לקישוט:

נענע, עלים בלבד

כוסברה, עלים בלבד

חצי צ'ילי אדום טרי חריף, קצוץ

אופן ההכנה:

1 חותכים את העוף לקוביות קטנות, מוסיפים מיסו וקורנפלור, מערבבים ומכניסים למקרר.

2 במחבת קטנה מביאים לרתיחה יין, סוכר וסויה.

>> מתכונים לשבועות

3 טוחנים בבלנדר מוט 2 חתיכות אננס ו-4 ליצ'י יחד עם 3 כפות ממי השימור של האננס. מערבבים עם הרוטב שבישלנו.

4 לסלט: חותכים את המלפפונים לרצועות דקות ושמים במי קרח. חותכים מנגו לקוביות קטנות. לפני ההגשה מערבבים ומתבלים בג'ינג'ר, ליים ומלח.

5 מחממים שמן לטיגון עמוק.

6 שוטפים את העוף מהמרינדה ומעבירים לקערה עם קורנפלור. מערבבים את הטמפורה והסודה, טובלים את חתיכות העוף ומטגנים.

7 מעבירים את העוף המטוגן לתוך רוטב הליצ'י והאננס, ומגישים לצד הסלט. לפני ההגשה מפזרים את עשבי התיבול והצ'ילי.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.