פופקורן עוף חמוץ מתוק
להרשים את אהרוני עם עוף חמוץ מתוק זו לא משימה פשוטה - והנה באה ליאור אוחיון ועשתה את זה, כמו גדולה. אותנו אישית מה שהטריף זה המרקם של הציפוי, לפחות לפי הדיווחים של השופטים
- זמן עבודהשעתיים
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
2 חזות עוף
2 כפות מיסו בהיר
כף קורנפלור
כוס יין לבן
2 כפות סוכר לבן
2 כפות רוטב סויה
1 קופסת שימורים אננס בסירופ קל
1 קופסת שימורים ליצ'י בסירופ קל
לטיגון:
קורנפלור
חצי כוס טמפורה
כוס סודה
לסלט:
7 מלפפונים קטנים טריים
מנגו טרי
ג'ינג'ר טרי, כתוש
מיץ וקליפה מגוררת מחצי ליים
מלח
לקישוט:
נענע, עלים בלבד
כוסברה, עלים בלבד
חצי צ'ילי אדום טרי חריף, קצוץ
אופן ההכנה:
1 חותכים את העוף לקוביות קטנות, מוסיפים מיסו וקורנפלור, מערבבים ומכניסים למקרר.
2 במחבת קטנה מביאים לרתיחה יין, סוכר וסויה.
3 טוחנים בבלנדר מוט 2 חתיכות אננס ו-4 ליצ'י יחד עם 3 כפות ממי השימור של האננס. מערבבים עם הרוטב שבישלנו.
4 לסלט: חותכים את המלפפונים לרצועות דקות ושמים במי קרח. חותכים מנגו לקוביות קטנות. לפני ההגשה מערבבים ומתבלים בג'ינג'ר, ליים ומלח.
5 מחממים שמן לטיגון עמוק.
6 שוטפים את העוף מהמרינדה ומעבירים לקערה עם קורנפלור. מערבבים את הטמפורה והסודה, טובלים את חתיכות העוף ומטגנים.
7 מעבירים את העוף המטוגן לתוך רוטב הליצ'י והאננס, ומגישים לצד הסלט. לפני ההגשה מפזרים את עשבי התיבול והצ'ילי.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.