צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת
פיתה עם קציצות לוקוס ברוטב מטבוחה
קציצות דגים עסיסיות ברוטב מטבוחה מרוקאי חריף. ובמקום חלה לניגוב, שמים הכל בפיתה
שושי ללוש | מאסטר שף
| פורסם 16/11/17
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
למטבוחה:
8 עגבניות
2 פלפל חריף
5 שיני שום
מעט שמן
מלח
פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה בשמן
לקציצות:
חצי קילו לוקוס טחון
חצי צרור כוסברה
3 שיני שום
בצל בינוני
כף קמח רגיל
מלח
פלפל
קורט כמון
קורט כורכום
אופן ההכנה:
1 מכינים את המטבוחה: מקלפים את העגבניות, חותכים לקוביות ושמים בתוך סיר.
2 מחממים על להבה גבוהה ומוסיפים לסיר פלפל חריף קצוץ ושום קצוץ. ממשיכים בבישול עד שהמים מתאדים. מוסיפים קצת שמן, מלח, פלפל ופפריקה ומערבבים.
3 מכינים את הקציצות: טוחנים את הלוקוס. בנפרד טוחנים את הכוסברה השום והבצל ומערבבים עם הלוקוס הטחון.
4 מוסיפים מעט קמח ומתחילים לערבב הכל ביחד לעיסה אחידה. אם צריף עוד קצת קמח, מוסיפים.
5 מוסיפים מלח, פלפל, כמון וכורכום. מערבבים היטב.
6 יוצרים מהעיסה קציצות ומוסיפים לסיר אחרי שהמטבוחה מוכנה, מבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה.