מאפינס פיסטוק ואמרנה
מאפינס טבעוניים שיכולים גם להיות קינוח פרווה נהדר או לצאת איתכם לפיקניק אביבי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (12 מנות):
למלית פיסטוק:
150 גרם פיסטוק קלוף
75 גרם נטורינה או חמאה
100 גרם סוכר
1 רסק תפוחים לא ממותק (112 גרם)
20 גרם קמח
100 מ"ל חלב סויה וניל
100 גרם דובדבני אמרנה בסירופ
לשטרויזל:
50 גרם נטורינה או חמאה
שלושת רבעי כוס קמח
רבע כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
כפית גרידת לימון
לבלילה:
שלושת רבעי כוס סוכר
1 רסק תפוחים לא ממותק (112 גרם)
חצי כוס שמן סויה
חצי כוס חלב סויה וניל
חצי כוס מים רותחים
כוס ורבע קמח
1 אבקת אפייה
רבע כפית סודה לשתייה
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1 במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי מלית הפיסטוק למעט הדובדבנים לקרם חלק, ומעבירים לשקית זילוף.
2 מעבדים את חומרי השטרויזל לבצק במרקם חולי.
3 בעזרת מטרפה מערבבים בקערה את חומרי הבלילה לפי הסדר.
4 מרפדים תבנית שקעים במנג'טים ויוצקים מהבלילה עד לשלושת רבעי גובה השקע.
5 מזלפים למרכז הבלילה את מילוי הפיסטוק עד לסוף גובה השקע ומטמיעים בפנים דובדבן אמרנה. מפזרים מעל כל שקע כפית בצק שטרויזל.
6 אופים ב-180 מעלות כחצי שעה. לאחר האפייה מזלפים מעט מהסירופ של דובדבני האמרנה.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.