אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

פנקייק מנגולד

על כזה עוד לא שמענו: פנקייק מבצק חומוס עם טחינה ודבש, מוגשים עם תבשיל מנגולד מתובל היטב (אפילו פרחי מאשיה יש שם) ותוספת של גרגרי חומוס מתובלים ואפויים בתנור. נשמע מסובך? ממש לא, פחות משעה ואתם שם

נריה כהן | מאסטר שף | פורסם 06/11/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפנקייק:

6 כפות קמח חומוס

6 כפות טחינה

2 כפות גדושות דבש

4 ביצים

כפית וחצי אבקת אפיה

מלח

לתבשיל המנגולד:

10 עלי מנגולד טריים גדולים

2 כרישות

5 שיני שום

2 בצלים קטנים

למון גראס, קצוץ גס

2 כוסות מים

כפית פרחי מאשיה טחונים

כפית שטוחה כמון

כפית שטוחה פפריקה מעושנת

מלח לפי הטעם

כפית שטוחה פלפל שחור

לחומוס:

חומוס שהושרה למשך לילה

מעט כמון

שמן זית

פפריקה חריפה

קליפת ליים מגוררת

אופן ההכנה:

1 מכינים את הפנקייק: מערבבים קמח חומוס, טחינה, דבש, ביצים, אבקת אפייה ומעט מלח לכדי תערובת דלילה, ומטגנים.

2 קוצצים את המנגולד, הכרישות, השום והבצלים ומערבבים היטב. דופקים קצת את הלמון גראס, כדי שיוציא טעמים, ומוסיפים (לא לשכוח להוציא אותו לפני ההגשה).

3 מוסיפים את המים וכל התבלינים, מערבבים ומבשלים כ-10 דקות, עד שהנוזלים מתאדים.

4 מכינים את החומוס: מייבשים את החומוס, מערבבים עם כל שאר החומרים ואופים בתנור על מצב גריל כ-10 דקות.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים