אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מוסקה

שכבות חציל בשרני, בשר טחון משובח ורוטב בשמל קטיפתי או במילה אחת: מוסקה, המאכל היווני שכשמכינים אותו נכון הוא יעשה לכם יאסו בתוך הפה - גם בגרסת הפרווה

| מאסטר שף VIP | פורסם 18/02/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.3 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתערובת הבשר והחצילים:

שמן לטיגון

2 חצילים גדולים

1 בצל גדול, קצוץ לקוביות קטנות

750 גרם בשר טחון

5 שיני שום קצוץ

מלח

½ כפית פלפל שחור

½ כפית אורגנו

¼ כפית תימין

2 עגבניות מגורדות

100 גרם רסק עגבניות (קופסה קטנה) + ½ כוס מים

לרוטב הבשמל:

¼ כוס שמן או 50 גרם חמאה

4 כפות קמח

1 כוס מים

כוס שמנת צמחית או שמנת רגילה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 פורסים את החצילים לפרוסות עגולות בעובי של כ-¾ ס"מ. מטגנים את הפרוסות במחבת עם מעט שמן, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

2 מוסיפים למחבת מעט שמן ומטגנים את הבצל. כשהוא מזהיב, מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים ומערבבים.

3 כאשר הבשר משנה את צבעו, מוסיפים שום קצוץ, עגבניות מגורדות, מלח ותבלינים.

4 מערבבים את רסק העגבניות עם המים ומוסיפים למחבת. מבשלים 10 דקות ומסירים מהאש.

5 הבשמל: ממיסים במחבת או בסיר קטן את החמאה (או השמן).

6 מוסיפים קמח ובוחשים עד שהקמח נבלע בשמן או בחמאה. מוסיפים לסיר את כוס המים.

7 לאחר רתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד מספר דקות, עד שהרוטב מסמיך.

8 מוסיפים את השמנת, מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים.

9 מרכיבים את המנה: מרפדים את תחתית התבנית בשליש מכמות החצילים. מעליהם מפזרים מחצית מכמות הבשר. על הבשר מסדרים עוד שכבת חצילים, ומעליהם את המחצית השנייה של תערובת הבשר. מכסים בשארית החצילים. על שכבת החצילים העליונה יוצקים את רוטב הבשמל.

10 מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים כחצי שעה ומגישים.