צילום׃ מתוך "מאסטר שף 9", קשת 12
קציצות דגים של אמצע השבוע
מעריצי הארטישוק הירושלמי, התפקדו! נזיד טעים וצבעוני שיחמם את הלב ואת הבטן של כל יושבי השולחן
אסף דיי | מאסטר שף
| פורסם 03/01/21
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לציר דגים:
ראש ואדרות של מוסר ים
1 בצל חתוך לרבעים
1 גזר חתוך לפיסות גסות
עלי דפנה
פלפל אנגלי
חופן תימין
זרעי כוסברה
כוכב אניס
מלח, פלפל
למרק:
שורש ג'ינג'ר
למון גראס
שורש פטרוזיליה
בצלי שאלוט
ארטישוק ירושלמי
דלעת
קישוא כתום
כרפס
שורש כורכום
לקציצות הדגים:
1 ק"ג מוסר ים קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
חופן נענע קצוצה
צ'ילי קצוץ
חופן ג'ינג'ר טרי קצוץ
חופן פירורי לחם
אופן ההכנה:
1 לציר: מטגנים את כל חומרי הציר בסיר. מוסיפים מים ומרתיחים עם התבלינים כשעה וחצי. מוציאים את הקצף תוך כדי ומסננים.
2 מרק: מטגנים את כל המרכיבים, ומוסיפים את הנוזל של הציר ברבע שעה האחרונה.
3 מערבבים את כל חומרי הקציצות, ויוצרים קציצות.
4 מוסיפים את הקציצות למרק ומבשלים במרק כרבע שעה.