צילום׃ מתוך "מאסטר שף 7", קשת
טרטר סלמון על מצע של סלט תאילנדי
הנה דרך קצת שונה להגיש את הטרטר הכל כך מוכר: עם סלט פירות הדר בסגנון תאילנדי, שהוא חגיגה אמיתית בפה
אדי בבייב | מאסטר שף
| פורסם 12/12/17
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
1 בצל סגול
צרור כוסברה
צרור נענע
1 תפוז
3 ליים (אם אין, אפשר לימון רגיל)
2 כפות רוטב דגים
4 כפות סוכר
4 כפות מים
3 כפות מיץ ליים (או לימון, אם אין)
6 שיני שום כתושות
2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק
1 צ'ילי חריף טרי
חופן קשיו קלוי
צנונית פרוסה לפרוסות דקות
אופן ההכנה:
1 חותכים את הבצל בסגול לרצועות וקוצצים את הכוסברה והנענע גס.
2. מפרקים את התפוז והלימון לפלחים קטנים.
3 מכינים את הרוטב: שמים רוטב דגים בקערה ומערבבים עם הסוכר והמים. מוסיפים שום, ג'ינג'ר ומיץ ליים ומערבבים. טועמים ומוסיפים סוכר אם צריך. מוסיפים צ'ילי חריף שלם ומנחים בצד כחצי שעה לספיגת טעמים.
4 חותכים את הסלמון לקוביות.
5 מערבבים את הרוטב עם הירקות והסלמון.
6 מסדרים על צלחת ומעל מפזרים את הקשיו לקישוט. מוסיפים צנונית לקישוט.