ריאות ברוטב חצילים
עיראקים אסלים אמורים להכיר את המתכון הזה מאירועים מיוחדים וחגים: ריאות כבש מבושלות עם חצילים. שימו לב להרתיח את הריאות 3 פעמים
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
חצי קילו ריאות כבש (כשתי אונות)
2 חצילים ללא גרעינים
מלח גם
3 בצלים, קצוצים דק
שמן לטיגון
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
8 עגבניות (עדיף מסוגים שונים)
כף רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
פלפל חריף, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 חותכים את החצילים לקוביות וממליחים במלח גס (להוצאת המרירות). מניחים לשעה.
2 מטגנים את הבצלים עד הזהבה ומוסיפים חצי כפית פפריקה מתוקה ומעט חריפה. מטגנים עוד רגע ומורידים מהאש.
3 מרתיחים את הריאות שלוש פעמים במים, לניקוי.
4 חותכים את הריאות לחתיכות קטנות, שמים בסיר לחץ עם מים ומבשלים 30-40 דקות, עד שהבשר נימוח. שוטפים במים ומסננים.
5 מגרדים את העגבניות בפומפייה (ללא הגרעינים).
6 מחזירים את הסיר עם הבצל לאש, מוסיפים את העגבניות המגורדות, רסק העגבניות ומעט מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הריאות, מכסים ומבשלים כשעה-שעה וחצי. אם צריך, מוסיפים מעט מים במהלך הבישול.
7 שוטפים את החצילים מהמלח וסוחטים. חצי שעה לפני סוף הבישול מוסיפים אותם לסיר הריאות. מתבלים במלח ופלפל לפי הצורך (אפשר להוסיף גם רבע כפית סוכר, לאיזון הטעמים) ומגישים.