אוכל
צילום׃ מאסטר שף, שידורי קשת

ריאות ברוטב חצילים

עיראקים אסלים אמורים להכיר את המתכון הזה מאירועים מיוחדים וחגים: ריאות כבש מבושלות עם חצילים. שימו לב להרתיח את הריאות 3 פעמים

אלי דלל | מאסטר שף | פורסם 28/05/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.2 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי קילו ריאות כבש (כשתי אונות)

2 חצילים ללא גרעינים

מלח גם

3 בצלים, קצוצים דק

שמן לטיגון

פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה

8 עגבניות (עדיף מסוגים שונים)

כף רסק עגבניות

מלח

פלפל שחור

פלפל חריף, לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 חותכים את החצילים לקוביות וממליחים במלח גס (להוצאת המרירות). מניחים לשעה.

2 מטגנים את הבצלים עד הזהבה ומוסיפים חצי כפית פפריקה מתוקה ומעט חריפה. מטגנים עוד רגע ומורידים מהאש.

3 מרתיחים את הריאות שלוש פעמים במים, לניקוי.

4 חותכים את הריאות לחתיכות קטנות, שמים בסיר לחץ עם מים ומבשלים 30-40 דקות, עד שהבשר נימוח. שוטפים במים ומסננים.

5 מגרדים את העגבניות בפומפייה (ללא הגרעינים).

6 מחזירים את הסיר עם הבצל לאש, מוסיפים את העגבניות המגורדות, רסק העגבניות ומעט מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הריאות, מכסים ומבשלים כשעה-שעה וחצי. אם צריך, מוסיפים מעט מים במהלך הבישול.

7 שוטפים את החצילים מהמלח וסוחטים. חצי שעה לפני סוף הבישול מוסיפים אותם לסיר הריאות. מתבלים במלח ופלפל לפי הצורך (אפשר להוסיף גם רבע כפית סוכר, לאיזון הטעמים) ומגישים.