צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת
פיתה עם בשר טחון, טחינה ורוטב פלפלים
אנחנו קוראים לזה פיתה עם בולונז ישראלי, אתם תקראו לזה הפיתה הכי טעימה שיש: בשר טחון עסיסי, טחינה ורוטב פלפלים חריף וממכר
בר פינס | מאסטר שף
| פורסם 23/11/17
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לטחינה:
חצי כוס טחינה גולמית
2 שיני שום
מיץ מלימון אחד
חצי כוס מים קרים (או יותר לפי הצורך)
לרוטב הפלפלים:
3 פלפלי צ'ילי ירוקים טריים קצוצים דק
מיץ מחצי לימון
2 שיני שום
לבשר:
2 כפות שמן
2 בצלים קצוצים דק
חצי קילו בשר טחון
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
מלח
פלפל שחור
לפיתה:
4 פיתות
4 ביצים
חופן עלי רוקט
אופן ההכנה:
1 מכינים את הטחינה: טוחנים בבלנדר מוט את כל מצרכי הטחינה לרוטב אחיד.
2 מכינים את רוטב הפלפלים: מערבבים את כל מצרכי הרוטב בקערה.
3 מכינים את הבשר: מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
4 מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי שמפרידים אותו לפירורים. מוסיפים את התבלינים ומטגנים עד שהבשר שחום ואין יותר נוזלים.
5 מכינים מהביצים 4 חביתות עין.
6 מרכיבים את הפיתות: מורחים בהן את הטחינה, מוסיפים מהבשר הטחון, ביצת עין, כמה עלי רוקט ומפזרים את רוטב הפלפלים מעל.