צילום׃ סמדר וקנין
הודו ברוטב שועלים
שוקי הודו מתובלים בבישול ארוך עם רוטב עגבניות סמיך. הסבלנות משתלמת
|
| פורסם 07/06/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
3 שוקי הודו
2 כפות חרדל
1 בצל גדול
שמן קנולה
2-3 שיני שום קצוצות
1 חבילת רסק עגבניות קטנה
1/2 ליטר מים
מלח
פלפל
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות סויה
2 כפיות קמח
כף אבקת מרק עוף, או כוס ציר עוף או בקר
אופן ההכנה:
1 מושחים את שוקי ההודו בחרדל ומניחים בצד בינתיים.
2 מטגנים את הבצל במעט שמן קנולה עד להזהבה. לאחר מכן מוסיפים את השום ואת השוקיים וממשיכים לטגן קלות מכל הצדדים.
3 מוסיפים את רסק העגבניות וכחצי ליטר מים (מעט מעל גובה השוקיים).
4 מתבלים במלח, פלפל, פפריקה ואבקת מרק או ציר. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש לשעתיים עד שההודו מתרכך. מוסיפים את הסויה וממשיכים לבשל.
5 בכוס קטנה ממיסים את הקמח עם מעט מים ומערבבים על מנת שלא ייווצרו גושים.
6 מוסיפים את הקמח לתבשיל על מנת שיסמיך מעט את הרוטב.